Supplementen

Biologische rode bieten poeder | Wat zijn de voordelen? | Smoothie recept

De rode biet wordt steeds meer bekend als superfood, en met goede reden. Rode bieten bevatten weinig calorieën en zitten vol met voedingsstoffen die het lichaam helpen efficiënt te werken. In een aantal onderzoeken is naar voren gekomen dat rode bieten de prestaties van atleten kan verbeteren.

Zoals veel andere dingen die goed voor je zijn, kunnen rode bieten lastig zijn om (regelmatig) te consumeren. Iedereen die geprobeerd heeft om rode bieten te koken, zal erachter zijn gekomen dat er overal vlekken komen en het zijn niet de gemakkelijkste groenten om toe te voegen aan een smoothie – dit is zeker niet de superfood keuze voor iemand met een drukke levensstijl. Maar, zoals altijd, hebben we de oplossing voor je. Rode bieten poeder (beetroot poeder)! Dit is perfect voor het consistent binnekrijgen van je rode bieten, waardoor je meer tijd hebt om van de voordelen ervan te profiteren.

Rode bieten poeder

Biologische rode bieten poeder en gewichtsverlies

Zoals elk hulpmiddel voor gewichtsverlies, zijn de rode bieten geen vervanging voor een gezonde levensstijl. Echter, de grote voordelen van rode bieten en de biologische rode bieten poeder is dat zij een echte aanvulling zijn voor het bereiken van je (gezondheid)doelen. Wat zijn nou de belangrijkste voordelen van rode bieten?

Kalium & voedingsvezels

Ten eerste, bevatten de bieten een grote bron aan kalium, die helpen om vloeistoffen van het lichaam te reguleren en voorkomen van het vasthouden van water, een gemeenschappelijke bron van onnodig extra gewicht. Daarnaast is er voedingsvezel gevonden in de bieten wat het lichaam langer een vol gevoel geeft. Dus zorg ervoor dat je het in je mealprep gebruikt, als je snel een hongergevoel krijgt gedurende de dag.

Beter uithoudingsvermogen

Niet alleen dat, maar de verbeterde prestaties in je uithoudingsvermogen kunnen cardio sessies maximaliseren, om meer calorieën te verbranden, maar (nog belangrijker) het helpen je doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld. Kon je jou tijd niet verbeteren van de 10 km? Probeer met een dosis rode bieten om dit te doorbreken.

Uit een onderzoek uit 2009 door de Universiteit Exeter bleek dat het gebruik van bietensap het uithoudingsvermogen verbeterd en het langer duurt tot je uitgeput bent tijdens een hoge intensiteit. Dit wordt door meta-analyse ondersteund.(1) Paralympisch kampioen David Weir zweert bij de paarse power van rode biet en het is zeker uitgegroeid tot product dat in elk voedingsschema van een atleet moet behoren.

Een gezonde boodschappenlijst voor spiergroei & gewichtsverlies

Voeding

Een gezonde boodschappenlijst voor spiergroei & gewichtsverlies

2021-09-30 14:00:04van Liam Agnew

Waarom is biologisch belangrijk?

We weten dat biologische producten belangrijk zijn voor mensen die bezig zijn met een gezonde levensstijl. Het vermijden van de door de mens gemaakte pesticiden en GGO’s stelt ons in staat om te werken met natuurlijke producten voor onze organische bieten poeder. Immers, als je op zoek bent naar de natuurlijke voordelen van rode biet, wil je weten dat het ze niet gekleurd zijn door middel van synthetische kleurstoffen of bewerkt zijn met industriële oplosmiddelen. De biologische status van onze poeder laat ons aan je verzekeren dat onze rode bieten poeder authentiek is, natuurlijke goedheid bevat en je dit met vertrouwen kunt eten of drinken.

Wat is de beste manier om biologische rode bieten poeder te eten?

De schoonheid van biologische rode bieten poeder zit hem in zijn veelzijdigheid. Je kunt deze toevoegen aan je smoothies, soep of zelf aan je kruidenmix als je aan het koken bent. Zonder de sterke azijn smaak (en geur) van verse rode biet, kan de biologische rode bieten poeder gemakkelijk toegevoegd worden aan je recepten. Het is zo veel gemakkelijker om rode biet dagelijks op te nemen in je dieet.

Makkelijke rode bieten smoothie

Deze smoothie is een perfecte pre-workout traktatie om de eigenschappen van de biologische rode biet poeder gelijk te ervaren in je sportsessie. Voor een optimaal resultaat, drink ongeveer een half uur van te voren voordat je gaat sporten.

  • 1 portie organische rode bieten poeder (beetroot poeder)
  • 150 ml appelsap
  • 1/2 avocado
  • 2/3 grote scheppen met PeptoPro Berry Blast

Bericht om mee naar huis te nemen

De rode biet is een groente met vele gezondheidsvoordelen. Zo geeft het ons een verzadigd gevoel, kan het ons uithoudingsvermogen verbeteren en bevat het veel kalium. Het is echter een groente die niet erg praktisch is, waardoor je het waarschijnlijk niet snel dagelijks zou consumeren. Om die reden is een rode bieten poeder enorm nuttig. Je pakt de voordelen van rode bieten, zonder het ongemak van ingewikkelde recepten en overal paarse plekken…

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Wat is Aspartaam? | Maximale dosering | Is het gezond?

Voeding

Wat is Aspartaam? | Maximale dosering | Is het gezond?

2022-01-10 09:00:26van Jennifer Blow

Olijfolie of kokosolie: welke vetbron is gezonder?

Voeding

Olijfolie of kokosolie: welke vetbron is gezonder?

2022-01-09 13:00:22van Alice Pearson

Wat zijn Bewerkte Producten? | Voordelen & Nadelen

Voeding

Wat zijn Bewerkte Producten? | Voordelen & Nadelen

2022-01-05 08:00:55van Alice Pearson


  1. Beetroots in endurance exercise: McMahon, Nicholas F.; Leveritt, Michael D.; Pavey, Toby G. (6 September 2016). “The Effect of Dietary Nitrate Supplementation on Endurance Exercise Performance in Healthy Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis”. Sports Medicine.doi:10.1007/s40279-016-0617-7. PMID 27600147.dietary NO3? supplementation such as nitrate-rich vegetable sources or beetroot juice
  2. Beetroots and Time Trial Success http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23846159
  3. Beetroots & cardiovascular disease: Lundberg, J.O.; Carlström, M.; Larsen, F.J.; Weitzberg, E. (2011). “Roles of dietary inorganic nitrate in cardiovascular health and disease”.Cardiovasc Res89 (3): 525–32.doi:10.1093/cvr/cvq325. PMID 20937740.


Alice Pearson

Alice Pearson

Schrijver en Expert

Alice Pearson est une nutritionniste associée agréée par l'UKVRN et conseillère accréditée en matière de lutte contre le dopage, ayant obtenu un Bachelor’s of Science en nutrition et un Master’s of Science. Elle s'intéresse particulièrement à l'utilisation des suppléments sportifs pour améliorer la santé, la condition physique et la performance sportive. Alice a de l'expérience de travail avec des athlètes amateurs et d'élite, notamment en fournissant un soutien nutritionnel au Tranmere Rovers FC et au Newcastle Falcons Rugby Club. Ses conseils en nutrition sont toujours appuyés par des recherches fondées sur des données probantes, qu'elle tient à jour grâce au perfectionnement professionnel continu et à son apprentissage autonome. Dans ses temps libres, Alice aime voyager, faire du sport et se lire un bon livre. Pour en savoir plus sur l'histoire d'Alice, cliquez ici