Supplementen

Prostaatsupplementen: introductie van Prost-Palmetto

Het behoud van een goede prostaatgezondheid is cruciaal voor het algehele welzijn van mannen. Prostaatproblemen zijn een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij mannen. Prostaatproblemen kunnen een reeks symptomen veroorzaken en kunnen, indien onbehandeld, leiden tot complicaties zoals urineweginfecties, blaasbeschadiging of nierbeschadiging (3).

Veel voorkomende symptomen van prostaatproblemen zijn vaak moeten plassen, moeite hebben met plassen of stoppen met plassen, zwakke urinestroom en pijn of ongemak tijdens het plassen of klaarkomen. Deze symptomen kunnen een ernstige invloed hebben op de kwaliteit van leven van een man, wat kan leiden tot verstoringen in slaap, werk en dagelijkse activiteiten. Van cruciaal belang voor mannen is het nemen van stappen om hun prostaatgezondheid onder controle te houden, waaronder regelmatige controles bij een zorgverlener, een gezond dieet en lichaamsbeweging, en het gebruik van natuurlijke supplementen waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid van de prostaat ondersteunen (4) .

Prostaatgezondheidssupplementen, zoals prost palmetto, zijn een van de natuurlijke manieren die zijn onderzocht op hun potentieel om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen. Prost palmetto wordt van oudsher gebruikt om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen en in sommige onderzoeken is aangetoond dat het urinewegsymptomen verbetert (8).

Wat zijn Prost-Palmetto-supplementen?

Prost-Palmetto is een speciaal vervaardigd voedingssupplement dat zaagpalm en andere natuurlijke ingrediënten bevat die vaak worden gebruikt om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen.

Zaagpalm is een kruidenextract dat van oudsher wordt gebruikt om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen en waarvan in sommige onderzoeken is aangetoond dat het urinewegsymptomen in verband met prostaatvergroting en andere aan de prostaat gerelateerde medische aandoeningen verbetert (5). Prost-Palmetto-supplementen zijn een populaire vorm om de gezondheidsrisico’s van de prostaat te verminderen (6). In deze sectie zullen we Prost-Palmetto-supplementen en hun potentiële voordelen voor de gezondheid van de prostaat nader bekijken.

Ingrediënten

 • Vulstof (microkristallijne cellulose)
 • Pompoenpittenpoeder (Cucurbita pepo)
 • Dicalciumfosfaat
 • Brandnetelbladextract 20:1 (Urtica dioica)
 • Zaagpalmextract 4:1 (Serenoa repens)
 • Kurkumapoeder (Curcuma longa L.)
 • Antiklontermiddelen (Siliciumdioxide, Magnesiumstearaat)
 • Glansmiddel (Hydroxypropyl Methyl Cellulose)
 • Zinkoxide
 • Lycopeen
 • Natrium Seleniet

Belangrijke allergeneninformatie: Geproduceerd in een fabriek waar ook melk wordt verwerkt. De vermelde aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product mag niet worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen houden.

De belangrijkste voordelen van Prost-Palmetto-supplementen zijn:

Prost Palmetto-supplementen ondersteunen de gezondheid van de prostaat

Van zaagpalmetto-extract en andere ingrediënten in Prost-Palmetto-capsules is aangetoond dat ze de gezondheid van de prostaat ondersteunen en urinaire symptomen gerelateerd aan BPH verbeteren.

Vermindering van ontstekingen

Saw Palmetto-extract heeft ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in de prostaatklier kunnen helpen verminderen.

Antioxiderende eigenschappen: Lycopeen en selenium in Prost-Palmetto-capsules hebben antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen oxidatieve stress te verminderen en te beschermen tegen cellulaire schade.

Dosering

De aanbevolen dosering voor Prost-Palmetto capsules is 2 capsules per dag, bij voorkeur bij een maaltijd of zoals voorgeschreven door arts of therapeut.

Aanwijzingen

Om Prost-Palmetto capsules te gebruiken, neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals voorgeschreven door een gezondheidsprofessional. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en gebruiksaanwijzing te volgen om de beste resultaten te garanderen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

Praat met je huisarts

Myvitamins is een supplementmerk en doet geen medische uitspraken over de effectiviteit van haar producten voor het behandelen of voorkomen van medische aandoeningen.

De informatie op onze website en productlabels is uitsluitend voor educatieve en informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medische behandeling.

We raden aan een arts te raadplegen voordat je een voedingssupplement gebruikt, vooral als je een medische aandoening hebt of medicijnen gebruikt. Onze producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Bericht om mee naar huis te nemen

De gezondheid van de prostaat is een belangrijke kwestie voor mannen naarmate ze ouder worden (7), en er zijn veel natuurlijke supplementen beschikbaar die de gezondheid van de prostaat kunnen ondersteunen. Saw Palmetto-extract, pompoenpitolie, zink, vitamine B6, lycopeen en selenium zijn enkele van de belangrijkste ingrediënten die vaak worden gebruikt in prostaatsupplementen. Prost-Palmetto-capsules zijn een populair supplement dat een mix van deze ingrediënten bevat en de gezondheid van de prostaat kan helpen ondersteunen. Nogmaals, raadpleeg je huisarts, win medisch advies in en praat met een zorgverlener voordat je besluit nieuwe supplementen aan je dieet toe te voegen.


1. National Center for Complementary and Integrative Health%3A Saw Palmetto. (n.d.). Bing. Retrieved March 24, 2023, from https://www.bing.com/search?q=National+Center+for+Complementary+and+Integrative+Health%3A+Saw+Palmetto&cvid=5dba7fb034774a4dbee9561421b944eb&aqs=edge..69i57j69i11004.70j0j1&pglt=41&FORM=ANNAB1&PC=DCTS

2. Solan, M. (2022, December 1). Can supplements improve your prostate health? Harvard Health. https://www.health.harvard.edu/mens-health/can-supplements-improve-your-prostate-health

3. Prostate cancer. (n.d.). Www.cancerresearchuk.org. Retrieved March 24, 2023, from https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/prostate-cancer?gclid=5b01752aa24712c3ed72113729beca7c&gclsrc=3p.ds&

4. Harvard Health%3A Natural Approaches to Prostate Health. (n.d.). Bing. Retrieved March 24, 2023, from https://www.bing.com/search?q=Harvard+Health%3A+Natural+Approaches+to+Prostate+Health&cvid=df0e46393fd244859afe1690d46c638d&aqs=edge..69i57j69i11004.192j0j4&FORM=ANAB01&PC=DCTS

5. Cncer Epidemiology%2C Biomarkers %26 Prevention%3A Lycopene and Risk of Prostate Cancer%3A A Systematic Review and Meta-Analysis. (n.d.). Bing. Retrieved March 24, 2023, from https://www.bing.com/search?q=Cancer+Epidemiology%2C+Biomarkers+%26+Prevention%3A+Lycopene+and+Risk+of+Prostate+Cancer%3A+A+Systematic+Review+and+Meta-Analysis.&cvid=1ab32390d9614532b43774f7c3a9469f&aqs=edge..69i57j69i11004.134j0j1&pglt=41&FORM=ANNAB1&PC=DCTS

6. Wilt, Macdonald, & Ishani. (2001). β-sitosterol for the treatment of benign prostatic hyperplasia: BJU International83(9), 976–983. https://doi.org/10.1046/j.1464-410x.1999.00026.x

7.  Leslie, S. W., Soon-Sutton, T. L., Hussain Sajjad, & Siref, L. E. (2019, October 8). Prostate Cancer. Nih.gov; StatPearls Publishing. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470550/

8. Will Taking Supplements Improve My Prostate Health? (2017, November 29). Cleveland Clinic. https://health.clevelandclinic.org/will-taking-supplements-improve-my-prostate-health/Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert