Recepten

Healthy Aardbeientaart

Deze aardbeientaart is niet alleen een heerlijke snack, maar kan ook worden genuttigd als ontbijt of lunch. Doordat de basis van de taart kwark is, vult het goed en zorgt het tevens voor een extra portie eiwitten.

Portie grootte : 1 taart (10 punten)

Door Lotte Brands.

Ingrediënten:

Voor de bodem: 

Voor het beslag: 

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe in een beslagkom en maal dit fijn met een keukenmachine. Je kan hiervoor een blender gebruiken, dat werkt het makkelijkste.
  2. Bekleed vervolgens de bodem van een springvorm (22 cm) met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel, zodat de bodem stevig is. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest van de taart.
  3. Pureer 200 gram aardbeien en doe de aardbeienpuree in een pannetje. Verwarm de aardbeienpuree kort totdat deze begint te pruttelen. Week ondertussen de gelatine in een bakje met koud water.
  4. Wanneer de aardbeienpuree verwarmd is, kan je de gelatineblaadjes uitknijpen en door de aardbeienpuree heen roeren. Laat hierna het mengsel even afkoelen.
  5. Voeg de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien erdoorheen. Voeg de flavdrops duppels toe om de taart zoeter te maken en extra aroma te creëren. Als je de taart nog zoeter wilt kun je honing toevoegen.
  6. Giet het mengsel over de bodem en laat deze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Als de taart 4 uur in de koelkast heeft gestaan, kun je deze afmaken met wat extra aardbeien en blauwe bessen.

Genoten? Probeer deze recepten ook:

NYC Style Choc Chip Cookies

Recepten

NYC Style Choc Chip Cookies

2021-09-21 14:00:53van Lauren Dawes

5-Ingredient High-Protein Breakfast Tiramisu

Recepten

5-Ingredient High-Protein Breakfast Tiramisu

2021-09-05 07:00:32van Lauren Dawes

Grilled Peaches Met Protein Yoghurt | Gezond Dessert

Recepten

Grilled Peaches Met Protein Yoghurt | Gezond Dessert

2021-09-02 14:00:47van Lauren Dawes

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 220
Total Fat 3g
Total Carbohydrates 25g
Protein 8g


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert