Zacht, taai & meer dan een beetje aan de dikke kant… precies zoals alle koekjes zouden moeten zijn.
Deze ongelooflijke NYC style chocolate chip cookies van Niall Kirkland zijn de perfecte traktatie om je honger tegen te gaan met natuurlijke ingrediënten en zonder geraffineerde suiker.
Met een paar eenvoudige aanpassingen, zoals het gebruik van ahornsiroop om de koekjes op natuurlijke wijze zoeter te maken en het omwisselen van melkchocoladestukjes voor pure chocoladestukjes, kun je het suikergehalte gemakkelijk laag houden en toch de rijke smaak behouden.
Die kleverige binnenkant spreekt echter voor zich…
Maakt 8
Ingrediënten
- 150g All-Natural Peanut Butter (smooth)
- 80 ml ahornsiroop
- 1 theelepel. vanille-essence (of Flavdrops)
- 1 scoop Impact Whey Protein (Vanilla)
- 1 eigeel
- 60 g amandelmeel
- 50 gram havermeel
- ½ theelepel. natriumcarbonaat
- 20 ml melk
- 100 g pure chocolade (grof in stukjes gesneden)
Methode
1) Verwarm je oven voor op 175 °C.
2) Zet de pindakaas ongeveer 30 seconden in de magnetron om deze los te maken en gemakkelijk te mengen. Voeg vervolgens de gesmolten pindakaas, ahornsiroop, vanille-essence, eiwitpoeder en eigeel toe aan een grote kom en meng goed met een elektrische garde.
3) Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor en meng opnieuw tot het een dik, klonterig mengsel is. Voeg geleidelijk de melk toe tot het mengsel plakkerig wordt en het koekjesbeslag bij elkaar blijft als je er een stuk uithaalt.
5) Voeg de stukjes pure chocolade toe en roer ze met een spatel door het beslag. Verdeel vervolgens met je handen het deeg in 8 gelijke stukken beslag ter grootte van een golfbal en rol tussen je handpalmen om gladde ballen te krijgen.
6) Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat, met ruimte tussen elke koekjesbal om spreiding mogelijk te maken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
7) Eenmaal afgekoeld, uit de koelkast halen en enigszins plat maken (maar niet helemaal) met een spatel of ander plat keukengerei. Bak vervolgens 10 minuten tot ze gaar zijn, maar van binnen nog zacht en taai zijn.
8) De koekjes zullen erg zacht zijn als ze voor het eerst uit de oven worden gehaald, dus laat ze minstens 5 minuten afkoelen. Geniet er dan van terwijl ze nog warm en vers zijn, of bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel.