Recepten

NYC Style Choc Chip Cookies

Zacht, taai & meer dan een beetje aan de dikke kant… precies zoals alle koekjes zouden moeten zijn.

Deze ongelooflijke NYC style chocolate chip cookies van Niall Kirkland zijn de perfecte traktatie om je honger tegen te gaan met natuurlijke ingrediënten en zonder geraffineerde suiker.

Met een paar eenvoudige aanpassingen, zoals het gebruik van ahornsiroop om de koekjes op natuurlijke wijze zoeter te maken en het omwisselen van melkchocoladestukjes voor pure chocoladestukjes, kun je het suikergehalte gemakkelijk laag houden en toch de rijke smaak behouden.

Die kleverige binnenkant spreekt echter voor zich…

Maakt 8

Ingrediënten

Methode

1) Verwarm je oven voor op 175 °C.

2) Zet ​​de pindakaas ongeveer 30 seconden in de magnetron om deze los te maken en gemakkelijk te mengen. Voeg vervolgens de gesmolten pindakaas, ahornsiroop, vanille-essence, eiwitpoeder en eigeel toe aan een grote kom en meng goed met een elektrische garde.

3) Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor en meng opnieuw tot het een dik, klonterig mengsel is. Voeg geleidelijk de melk toe tot het mengsel plakkerig wordt en het koekjesbeslag bij elkaar blijft als je er een stuk uithaalt.

5) Voeg de stukjes pure chocolade toe en roer ze met een spatel door het beslag. Verdeel vervolgens met je handen het deeg in 8 gelijke stukken beslag ter grootte van een golfbal en rol tussen je handpalmen om gladde ballen te krijgen.

6) Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat, met ruimte tussen elke koekjesbal om spreiding mogelijk te maken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.

7) Eenmaal afgekoeld, uit de koelkast halen en enigszins plat maken (maar niet helemaal) met een spatel of ander plat keukengerei. Bak vervolgens 10 minuten tot ze gaar zijn, maar van binnen nog zacht en taai zijn.

8) De koekjes zullen erg zacht zijn als ze voor het eerst uit de oven worden gehaald, dus laat ze minstens 5 minuten afkoelen. Geniet er dan van terwijl ze nog warm en vers zijn, of bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel.

Probeer deze recepten ook:

High-Protein Sharing Cookie Dough

Recepten

High-Protein Sharing Cookie Dough

2020-08-16 06:00:24van Lauren Dawes

2-Ingredient Banana Ice Cream 2 Ways

Recepten

2-Ingredient Banana Ice Cream 2 Ways

2020-08-12 06:00:42van Lauren Dawes

3-Ingredient Vegan Carb Crusher Cheesecake Pots

Recepten

3-Ingredient Vegan Carb Crusher Cheesecake Pots

2020-11-23 06:00:39van Lauren Dawes

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 298
Total Fat 19g
Total Carbohydrates 17g
Protein 11.2g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.