Recepten

Airfryer Buffalo Chicken Wings

Winnaar winnaar, chicken wings diner. @healthy_floflo staat klaar voor je.

Het is weekend en je wilt een traktatie die je doelen of bankrekening niet schaadt. Dan zijn deze zelfgemaakte kippenvleugels uit de Airfryer de perfecte oplossing.

Ze zijn niet alleen in minder dan een half uur klaar, maar ze hebben ook een onweerstaanbare knapperige buitenkant en worden afgemaakt met veel pittige buffelsaus. Dat is iets om enthousiast van te worden.

Ze zijn verrassend eenvoudig om zelf te perfectioneren en zullen snel een favoriet airfryer-recept worden om op terug te vallen elke keer dat je een paar vrienden hebt, of gewoon wilt ontspannen op een rustdag.

Het voelt misschien als een superlekker tussendoortje, maar elke portie bevat minder dan 250 calorieën en zit boordevol 20 g eiwit, ideaal om je training op de lekkerste manier te ondersteunen.

Je kunt dit recept nemen en ermee werken zoals je wilt. Meer zin in iets pittigs? Ga dan vooral je gang met het chilipoeder.

Ga je voor de volle pot? Combineer deze vleugels met een ranchsaus of blauwe kaasdip.

Voor 3 personen

Ingrediënten

  • 500 g kippenvleugels (ongeveer 12)
  • 1 portie Caloriearme kookspray
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1,5 el olie (voor de saus)
  • 2 el honing (voor de saus)
  • 2 el buffelsaus (voor de saus)

Method

  1. Bereid je kippenvleugels voor door ze droog te deppen met keukenrol en ze vervolgens in stukken te snijden zodat ze verdeeld zijn in een boven- en onderhelft (deze worden eigenlijk ‘drumettes’ en ‘wingettes’ genoemd).

  2. Voeg vervolgens de geprepareerde kip toe aan een grote kom en spuit deze in met caloriearme kookspray. Voeg het bakpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout toe. Meng goed zodat ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn.

  3. Doe de kippenvleugels in je heteluchtfriteuse (misschien wil je ze in twee delen verdelen om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelijkmatig knapperig worden).

  4. Luchtfrituren op 200°C gedurende 8 minuten, dan elke vleugel omdraaien en nog eens 8 minuten bakken. Dit maakt de vleugels superkrokant, vooral met het bakpoeder.

  5. Maak ondertussen je saus door de olie, honing en buffelsaus in een kleine kom te mengen.

  6. Eenmaal gekookt, breng je je vleugels over in een grote kom en giet je de saus erover. Meng tot alle vleugels goed bedekt zijn.

  7. Serveer onmiddellijk en geniet!

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calorieën 243
Aantal vet 16g
Aantal koolhydraten 7.1g
Eiwitten 20.2g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.