Dit eenvoudige recept is de perfecte zoete traktatie voor een zomerse middag.
Niall Kirkland heeft een heerlijk gezond dessert voor ons dat ideaal is om je suiker cravings te bevredigen met veel natuurlijke zoetheid. Als het op fruit aankomt, zijn perziken de absolute top, en wat is er lekker dan ze te eten met romige yoghurt en knapperige amandelvlokken? Wij weten het niet.
Het toevoegen van een scoop vanilla Impact Whey Protein aan de Griekse yoghurt is ook een van de gemakkelijkste en lekkerste manieren om het eiwitgehalte te verhogen.
Serveert 3
Ingrediënten
Voor de perziken:
- 4 perziken (zorg dat ze mooi rijp zijn)
- 1 eetl. kokosolie (gesmolten)
Voor de eiwityoghurt:
- 200g 0% vet Griekse yoghurt
- 1 schep Impact Whey Protein (Vanilla)
Om te garneren:
- Een handvol geschaafde amandelen
- 1 eetl. bruine suiker
- 1 eetl. ahornsiroop of suikervrije siroop
- Verse muntblaadjes
Methode
- Meng eerst het eiwit en de Griekse yoghurt tot een mooi glad mengsel.
- Verhit vervolgens een gietijzeren bakplaat tot deze zeer heet is (je kunt elk type pan gebruiken, maar je krijgt uiteraard geen grillmarkeringen als je geen bakplaat gebruikt)
- Snijd de perziken doormidden, verwijder de stenen en snijd elke helft opnieuw doormidden. Leg de perzikschijfjes op een bakplaat of snijplank en bestrijk beide kanten van de perziken met gesmolten kokosolie.
- Breng 4 plakjes perzik per keer over naar de hete bakplaat en kook 3-4 minuten, tot de perziken zacht zijn en je de bakplaatmarkeringen kunt zien, draai dan om en bak de andere kant.
- Serveer de gegrilde perziken meteen met veel eiwityoghurt en ahornsiroop, eventueel met wat amandelschilfers en bruine suiker.