Altijd zin in iets zoets na het eten?
Deze vegan mugcake-recepten van onze vegan foodie, Leila Hannoun, zijn de ideale oplossing voor je cravings naar zoete snacks.
Ze heeft een aantal van onze geweldige plantaardige supplementen gebruikt om 8 heerlijke, eiwitrijke mug cakes te maken waar je elke avond van kunt genieten.
Of je nu de voorkeur geeft aan Vegan Protein Blend, wat onze nieuw mix van erwten- en tuinboon eiwit-isolaten is, of Soja Eiwit Isolaat, afkomstig uit sojabonen, we hebben genoeg opties waaruit je kunt kiezen.
En natuurlijk passen al deze veganistische mug cake recepten perfect bij onze veganvriendelijke suikervrije siroop – vooral boterscotch en golden syrup zijn er perfect bij. Deze krijgen hoe dan ook Leila haar goedkeuring.
Veel succes met het kiezen van welke je als eerste uitprobeert!
Ingrediënten voor Vegan Mug Cake Recepten
1. Dark Chocolate Fudge
- 50 g bloem
- 30 g Vegan Protein Blend (dark chocolate)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- Zout
- ½ kopje water
Toppings:
- 15 g pure chocoladeschilfers
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
2. Pumpkin Pie
- 50 g bloem
- 30g Soja Eiwit Isolaat (vanille)
- 100 g pompoenpuree
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ kopje water
Toppings:
- 1 eetl. gewone sojayoghurt
- Kaneel
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
3. Matcha & Raspberry
- 50 g bloem
- 30g Soja Eiwit Isolaat (Matcha)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ kopje water
Toppings:
- Handvol frambozen
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
4. Carrot Cake
- 50 g bloem
- 30g Vegan Protein Blend (Carrot Cake)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- Zout
- ½ wortel (geraspt)
- Handvol rozijnen
- Handvol gehakte walnoten
- ½ kopje water
Toppings:
- 1 eetl. gewone sojayoghurt
5. Strawberry Cheesecake
- 50 g bloem
- 30g Vegan Protein Blend (Strawberry)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ kopje water
- Handvol gehakte aardbeien
Toppings:
- 1 eetl. gewone sojayoghurt
6. Blueberry Muffin
- 50 g bloem
- 30g Soja Eiwit Isolaat (vanille)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ kopje water
- Handvol bosbessen
Toppings:
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
7. Banana Bread
- 50 g bloem
- 30g Vegan Protein Blend (Banana)
- 100 g sojayoghurt
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ theelepel. kaneel
- ½ kopje water
- ½ banaan (fijngehakt)
Toppings:
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
8. Peanut Butter Choc Chip
- 50 g bloem
- 30g Soja Eiwit Isolaat (vanille)
- 100 g sojayoghurt
- 1 eetl. Powdered Peanut Butter
- 1 theelepel. Biologische chiazaden
- Scheutje citroensap
- ½ bakpoeder
- ½ kopje water
Toppings:
- Handvol pure chocoladeschilfers
- Suikervrije siroop (Butterscotch of Golden Syrup)
Method
Kies je smaakcombinatie voor een van deze veganistische mokcake-recepten en voeg alle ingrediënten toe aan een magnetronbestendige mok. Meng goed tot je een glad beslag hebt.
Doe in de magnetron voor 5 minuten, tot de cake gaar is en zal beginnen met wegtrekken van de randen van de mok.
Kantel de mug cake voorzichtig op een bord en bedek met de gewenste toppings. Geniet ervan!