Recepten

High-Protein Cinnamon Roll Mug Cake

Zoet, plakkerig en ongelooflijk eenvoudig.

Deze zelfgemaakte kaneelbroodjes zijn er een om keer op keer op terug te vallen, of je nu op zoek bent naar een heerlijk eiwitrijk ontbijt of iets om ’s avonds je zoetekauw te stillen.

Gemaakt met slechts een handvol voorraadkastingrediënten, garanderen we dat dit je nieuwe go-to zal zijn als je in de stemming bent voor iets zoets en geruststellends. In plaats van een supersuikerrijke icing, hebben we ontdekt dat een eenvoudige mix van melk en onze ongelooflijke Cinnamon Danish smaak Whey Protein hetzelfde werk net zo goed kan doen – en het is veel beter voor je trainingsdoelen. Win-win!

Maakt 2

Ingrediënten

Methode

1) Verwarm de oven voor op 180°C.

2) Meng in een kleine kom de melk en de whey tot een gladde massa en zet opzij.

3) Meng vervolgens de bloem en Griekse yoghurt tot een deeg. Strooi een beetje bloem op je keukenoppervlak om te voorkomen dat het plakt en rol het dan naar boven uit tot een lange strook van ongeveer 1 cm dik. Je hebt genoeg deeg om 2 aparte porties te maken – als je niet beide tegelijk wilt maken, bewaar het overgebleven deeg dan in een luchtdichte bak in de koelkast om de volgende dag te gebruiken.

4) Snijd met een mes de ongelijke randen weg zodat je een lange rechthoekige strook deeg hebt, bestrijk met een laag gesmolten kokosolie en bestrooi met veel kaneel. Rol vervolgens het deeg vanaf de onderkant van de strook op zodat je een strakke rol krijgt.

5) Plaats je kaneelbroodje in een kleine ovenvaste schaal of mok en bak dan 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

6) Laat een paar minuten afkoelen, besprenkel dan rijkelijk met de kaneel & melkeiwitmix die je eerder hebt gemaakt en geniet ervan! Simpel en zo, zo lekker.

Probeer deze gemakkelijke toetjes ook:

8 Vegan Mug Cake Recipes | High-Protein Desserts

Recepten

8 Vegan Mug Cake Recipes | High-Protein Desserts

2020-05-16 14:00:26van Lauren Dawes

Molten Chocolate Mug Cake | Toetjes voor in de magnetron

Recepten

Molten Chocolate Mug Cake | Toetjes voor in de magnetron

2020-02-18 06:00:45van Lauren Dawes

High-Protein Sharing Cookie Dough

Recepten

High-Protein Sharing Cookie Dough

2020-08-16 06:00:24van Lauren Dawes

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 357
Total Fat 9.8g
Total Carbohydrates 47.7g
Protein 19.5g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.