Recepten

Molten Chocolate Mug Cake | Toetjes voor in de magnetron

Dubbel de lekkerheid – deze gesmolten chocolade mug cake komt met een onweerstaanbaar gesmolten chocoladecentrum.

Als je het soort persoon bent dat altijd op zoek is naar iets zoets na het avondeten, dan is deze verrukkelijke gesmolten chocolade mug cake zeker iets voor jou!

Het is een recept zonder bloem, gemaakt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten die niet moeilijk te vinden zijn in de supermarkt. Bovendien bevat het kleverige centrum voldoende eiwitten dankzij onze heerlijke Protein Spread, die is gemaakt met kwaliteitswei-concentraat en 87% minder suiker bevat dan alternatieven in de supermarkt.

Binnen enkele minuten heb je een heerlijk toetje, dus waar wacht je nog op?

Maakt 1

 

Ingrediënten

Methode

  1. Voeg de geprakte banaan, amandelboter, cacaopoeder en melk toe aan een grote magnetronbestendige mok en roer goed met een vork tot het mengsel goed is gecombineerd.
  2. Voeg vervolgens een royale klodder Protein Spread toe bovenop het mengsel in het midden. Je hoeft het niet naar beneden te duwen, het zinkt tijdens het bakken.
  3. Plaats de mok in de magnetron en warm op gedurende 90 seconden op 800 watt. De timing kan variëren afhankelijk van uje magnetron, dus we raden aan om de mokcake in de gaten te houden – deze zou moeten stijgen, maar als deze begint te borrelen over de rand van de mok, stop dan de magnetron en laat het een paar seconden staan. De randen moeten er strak uitzien, maar het oppervlak van het midden moet er enigszins nat en glanzend uitzien.
  4. Haal het uit de magnetron en laat ze minstens twee of drie minuten afkoelen voordat je begint met eten. Wees voorzichtig met het midden – de gesmolten chocolade mug cake zal van binnen extreem heet zijn! Als je er zin in hebt.. voeg dan een beetje poedersuiker en een paar blauwe bessen toe.

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calorieën 456
Aantal vet 24,5g
Aantal koolhydraten 50g
Eiwitten 15,3g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.