Voeding

Wat is het Metabolisme Reset Dieet? Werkt het of is het gewoon een trend?

Heb je de laatste tijd het Metabolisme Reset Dieet op je sociale media voorbij zien komen? Wij in ieder geval wel, dus laten we eens kijken wat het precies is, hoe het begon en of het echte voordelen heeft, of dat het gewoon weer een nieuwe rage in de dieetcultuur is.

Spring naar:

Wat is het Metabolisme Reset Dieet?

Dit dieet werd gepopulariseerd door voormalig NFL-speler Steve Weatherford, die later fitnesscoach werd. Het doel van het dieet is om je lichaam te ‘misleiden’ om je metabolisme te versnellen door je te concentreren op bepaalde voedingsmiddelen, en andere te elimineren om een ​​calorietekort te bereiken.

Net als veel andere populaire diëten, is het doel gewichtsverlies (en vetverlies), dat wordt bereikt door een maaltijdplan te volgen dat koolhydraten vermindert en vervolgens opnieuw introduceert – waardoor het in wezen een vorm van een koolhydraatcyclus is.

Hoe werkt het Metabolisme Reset Dieet?

Ons metabolisme hangt van zoveel factoren af, maar de belangrijkste manieren waarop we het beïnvloeden, zijn door wat we eten en hoeveel we bewegen. Sommigen van ons worden geboren met lichaamstypes en genetica die ons een sneller metabolisme geven (wat betekent dat we meer calorieën verbranden zonder ook maar iets te doen, en meer calorieën kunnen consumeren zonder aan te komen) en anderen met een langzamer metabolisme (wat betekent dat we minder calorieën verbranden en harder moeten werken om af te vallen).

Omdat ons metabolisme een functie is van vele factoren, waarvan we sommige niet kunnen veranderen (onze genetica), is er niet echt een “reset” -knop die we kunnen indrukken – maar we kunnen wel proberen ons metabolisme te manipuleren (of we het nu willen versnellen of vertragen door onze eet- en bewegingsgewoonten).

Je Metabolisme is niet 'stuk'

Voeding

Je Metabolisme is niet 'stuk'

2021-07-12 14:00:10van Jamie Wright

Hoe het Metabolisme Reset Dieet te volgen?

Het metabolische reset dieet is moet worden gepersonaliseerd en omvat een dieetregime, supplementenregime en specifieke trainingen.

Het dieetgedeelte beveelt lage koolhydraten, matige eiwitten en veel groenten aan – inclusief zelfgemaakte sappen. Je krijgt richtlijnen voor het voedsel waarop je je moet concentreren en voor de voedingsmiddelen die verboden zijn. Het stimuleert het drinken van veel water en alchohol is verboden.

De trainingen zijn intensief en richten zich met name op nuchtere (op een lege maag) cardio- en krachttraining.

Zal het Metabolisme Reset Dieet me helpen om af te vallen?

Omdat het Metabolisme Reset Dieet is ontworpen voor 4 weken, kunnen de meeste mensen zich voor deze periode committeren aan een dergelijke verandering. Het is echter heel specifiek in zowel het voedingsplan als de trainingsroutines die je moet volgen (denk aan 2 trainingen per dag). Het maakt het moeilijk om je eraan te houden, maar belooft op korte termijn resultaten.

De algehele resultaten zijn waarschijnlijk te wijten aan een calorietekort – twee trainingen en een koolhydraatarm maaltijdplan zullen ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt, en als je dit gedurende 4 weken doet, zal dit waarschijnlijk leiden tot wat gewichtsverlies. Hoewel je niet echt een schakelaar omdraait om je metabolisme te “resetten”, kan je harde werk ervoor zorgen dat je gewicht verliest door minder te eten dan je verbrandt.

Deze benadering van een koolhydraatarm dieet is niets nieuws – denk aan Atkins of Keto – en een specifiek maaltijdplan is een veelvoorkomend kenmerk van veel afslankdiëten. Hoewel het Metabolisme Reset Dieet waarschijnlijk gewoon een mooie vorm van carb cycling is is, kan het je absoluut helpen om gewicht te verliezen als je vastbesloten bent om op het goede spoor te blijven.

Hoewel je misschien wat nieuwe trainingsstrategieën leert of je dieet op de lange termijn aanpast, is het geen duurzaam patroon om voor altijd te volgen – en je zult je gefrustreerd voelen als je van het plan afwijkt (vooral als je ervoor betaalt).

Onderzoek toont aan dat hoewel veel rage diëten succesvol kunnen zijn, de rode draad het bereiken van een calorietekort is.(2) Consistentie met gezond eten en sporten is de échte sleutel tot succesvol gewichtsverlies.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het Metabolisme Reset Dieet is gebaseerd op enkele voor de hand liggende strategieën: minder calorieën eten, hard werken in de sportschool en ongezonde snacks vermijden. Het kan echter moeilijk zijn om zo’n strikt plan gedurende 30 dagen te volgen, laat staan ​​voor altijd. Hoewel het je metabolisme niet echt “reset”, kan het je helpen gewicht te verliezen. Het vinden van een dieet- en bewegingsplan dat je consequent kunt volgen, is echter veel belangrijker en heilzamer dan het nieuwste rage-dieet.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Ectomorf-dieet: welk voedsel moet je als ectomorf eten?

Voeding

Ectomorf-dieet: welk voedsel moet je als ectomorf eten?

2021-07-13 14:00:02van Claire Muszalski

Bloedgroep Dieet | Eten voor je bloedgroep

Voeding

Bloedgroep Dieet | Eten voor je bloedgroep

2021-06-23 07:00:15van Liam Agnew

Bestaan negatieve calorieën? Dit is wat de studies zeggen

Voeding

Bestaan negatieve calorieën? Dit is wat de studies zeggen

2021-07-27 07:00:00van Evangeline Howarth


  1. Carroll, S., &Dudfield, M. (2004). What is the relationship between exercise and metabolicabnormalities?. Sports medicine34(6), 371-418. 
  2. Johnston, B. C., Kanters, S.,Bandayrel, K., Wu, P., Naji, F., Siemieniuk, R. A., … & Mills, E. J. (2014). Comparison of weight loss among named diet programs in overweight and obese adults: a meta-analysis. Jama312(9), 923-933


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Schrijver en Expert

Claire is een geregistreerde diëtiste bij de Academie voor Voeding en Diëtetiek en een gecertificeerde gezondheids- en welzijnscoach bij het Internationale Consortium voor Gezondheid en Welzijn Coaching . Ze heeft een Bachelor of Science in Biologie en een Master's degree in Clinical Dietetics and Nutrition van de Universiteit of Pittsburgh.

Praten en schrijven over eten en fitness vormen de kern van Claire's ethos, omdat ze haar ervaring graag gebruikt om anderen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Claire is ook een gecertificeerde indoor cycling-instructeur en houdt van de mentale en fysieke boost die ze krijgt van runs en yogalessen. Wanneer ze niet aan het sporten is, juicht ze de sportteams van haar woonplaats in Pittsburgh toe of kookt ze voor haar familie.

Lees hier meer over de ervaring van Claire.