Deze low-cal zelfgemaakte limoen- en chili-kalkoenburgers zullen je meal prep een upgrade geven.
Probeer deze smakelijke limoen- en chili-kalkoenburgers voor je volgende meal prep sessie. Ze bevatten weinig calorieën en vet en zijn heerlijk van smaak.
Porties
5 hamburgers
Ingrediënten
- 1 tl kokosolie
- 50 g havermout
- 40 g kalkoengehakt (2-7% vetgehakt)
- 1/2 theel. zeezout & zwarte peper
- 1/2 rode peper
- 1 theelepel. knoflookpasta (je kunt ook 1 fijngehakt teentje gebruiken)
- 1/2 kleine rode ui
- 1/2 limoen (sap en schil)
Methode
1. Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Voeg de havermout toe aan een keukenmachine en verwerk tot het fijn gemengd is.
2. Voeg de ui, chilipeper, knoflook en limoensap en rasp toe en verwerk tot het grof gehakt is. Voeg vervolgens het burgergehakt, zout en peper toe en pulseer om te combineren.
3. Maak met je handen 5 burgerpasteitjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Bak gedurende 15-20 minuten.
5. Serveer met groenten naar keuze. Gebruik slawraps voor een koolhydraatarme versie.