Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Mozzarella-Stuffed Burgers

Mozzarella-Stuffed Burgers
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Alles wat gevuld is met kaas krijgt onze goedkeuring.

Deze heerlijk mozzarellaburgers zijn de ideale weekendtraktatie voor als je iets wilt hebben om echt naar uit te kijken.

Je eigen hamburgers maken is een goede manier om op de hoogte te blijven van wat je precies eet en geweldig als je probeert het vetgehalte van je vlees te minimaliseren en de smaak wilt versterken met jouw favoriete ingrediënten.

Het belangrijkste is echter natuurlijk die bal met gesmolten mozzarella in het midden, wachtend op jou...

Hier lees je hoe je ze maakt.

Maakt 4

https://youtu.be/HJ8q2NUpQVk

 

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • ½ theelepel. cayennepeper poeder
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Zout naar smaak
  • 1 bol magere mozzarella (in vieren gedeeld)
Extra's:

Methode

1) Verwarm je oven voor op 200 ° C.

2) Verwarm eerst een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg dan de ui en knoflook toe. Roer een paar minuten tot ze zacht en bruin zijn, haal ze dan van het vuur en doe ze in een grote kom.

3) Voeg vervolgens het gehakt, mosterdpoeder, cayennepeper, ei, paneermeel en een snufje zout toe. Pureer de ingrediënten met een aardappelstamper tot je een goed gecombineerd hamburgermengsel hebt.

4) Gebruik vervolgens je handen om ongeveer een kwart van het hamburgermengsel uit te snijden en vorm het tot een plat pasteitje. Leg een kwart van de mozzarella bovenop het pasteitje in het midden en gebruik je handen om het vlees rond de kaas te vormen zodat het volledig bedekt is en in het midden.

5) Verwarm vervolgens wat olijfolie in een koekenpan en plaats de hamburgers in de pan om ze aan beide kanten een paar minuten te bakken tot ze net bruin zijn - dit helpt om het vocht voor het bakken te verzegelen. Leg ze vervolgens op een bakplaat en laat ze 20 minuten koken.

6) Haal uit de oven en bouw je hamburgers! Wij hebben sesamzaadburgerbroodjes, een paar slablaadjes en plakjes tomaat en veel BBQ-suikervrije saus gebruikt!

Voedingswaarde informatie

Calorieën357
Totaal vet14g
Totaal koolhydraten12g
Eiwit40g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein