Alles wat gevuld is met kaas krijgt onze goedkeuring.
Deze heerlijk mozzarellaburgers zijn de ideale weekendtraktatie voor als je iets wilt hebben om echt naar uit te kijken.
Je eigen hamburgers maken is een goede manier om op de hoogte te blijven van wat je precies eet en geweldig als je probeert het vetgehalte van je vlees te minimaliseren en de smaak wilt versterken met jouw favoriete ingrediënten.
Het belangrijkste is echter natuurlijk die bal met gesmolten mozzarella in het midden, wachtend op jou…
Hier lees je hoe je ze maakt.
Maakt 4
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 g mager rundergehakt
- 2 theelepels mosterdpoeder
- ½ theelepel. cayennepeper poeder
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- Zout naar smaak
- 1 bol magere mozzarella (in vieren gedeeld)
Extra’s:
- Broodjes
- Sla blaadjes
- Plakjes tomaat
- Suikervrije saus (BBQ)
Methode
1) Verwarm je oven voor op 200 ° C.
2) Verwarm eerst een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg dan de ui en knoflook toe. Roer een paar minuten tot ze zacht en bruin zijn, haal ze dan van het vuur en doe ze in een grote kom.
3) Voeg vervolgens het gehakt, mosterdpoeder, cayennepeper, ei, paneermeel en een snufje zout toe. Pureer de ingrediënten met een aardappelstamper tot je een goed gecombineerd hamburgermengsel hebt.
4) Gebruik vervolgens je handen om ongeveer een kwart van het hamburgermengsel uit te snijden en vorm het tot een plat pasteitje. Leg een kwart van de mozzarella bovenop het pasteitje in het midden en gebruik je handen om het vlees rond de kaas te vormen zodat het volledig bedekt is en in het midden.
5) Verwarm vervolgens wat olijfolie in een koekenpan en plaats de hamburgers in de pan om ze aan beide kanten een paar minuten te bakken tot ze net bruin zijn – dit helpt om het vocht voor het bakken te verzegelen. Leg ze vervolgens op een bakplaat en laat ze 20 minuten koken.
6) Haal uit de oven en bouw je hamburgers! Wij hebben sesamzaadburgerbroodjes, een paar slablaadjes en plakjes tomaat en veel BBQ-suikervrije saus gebruikt!