Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Homemade Smash Burgers | Heerlijk Fakeaway Recept

Homemade Smash Burgers | Heerlijk Fakeaway Recept
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Eenvoudig en supersappig, deze smashburgers zijn onze nieuwe vrijdagavondfavoriet.

Ken je die dagen waarop je gewoon naar iets toegeeflijks smacht om je honger te stillen? Misschien zit je vast in vergaderingen, heb je een nieuwe PR in de sportschool gezet, of je begint een week van intensieve training te voelen... wat het ook is, je bent in de stemming om je tanden in iets serieus te zetten. Dit recept van Niall Kirkland is dan precies wat je zoekt. Vertrouw ons.

Smashburgers zijn letterlijk precies dat, vlees dat in de pan is 'geplet' om perfect stapelbare burgers te maken. En oh boy, wat stapelen we deze op met alles erop en eraan met een druipend kaascentrum... Heerlijk..

Deze fakeaway is een heerlijke traktatie die je tevens behoorlijk gezond kunt houden in vergelijking met reguliere fastfood-opties. Het enige dat nodig is, zijn een paar slimme aanpassingen, zoals ervoor zorgen dat je het magerste gehakt kiest, voor magere kaas gaan en lichte mayonaise in de saus gebruiken.

Serveert 2

https://youtu.be/yJOD6G9Fdp4

 

Ingrediënten

Voor de burgers:
  • 300 g 5% mager rundergehakt
  • Zout & peper naar smaak
  • 2 plakjes Monterey Jack Cheese (kan worden geruild voor elk type kaas)
  • 1 theelepel. kokosnootolie
Voor de burgersaus:
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 eetl. lichte mayonaise
  • ½ theelepel. Engelse mosterd
  • 2 eetlepels. gehakte augurken
Serveren:
  • 2 briochebroodjes
  • Fijn gesneden sla
  • 4-5 plakjes augurk per burger
  • Dun gesneden rode uien
  • 2 plakjes tomaat

Methode

  1. Meng eerst de ingrediënten voor de burgersaus tot ze volledig zijn gecombineerd. Bereid vervolgens je sla, rode ui en plakjes tomaat voor.
  2. Je wilt je broodjes voorbereiden voordat je de burgers gaat bakken, zodat je de burgers meteen kunt serveren, terwijl ze nog warm zijn. Snijd hiervoor je briochebroodjes doormidden, verwarm vervolgens een kleine hoeveelheid kokosolie in een gietijzeren pan of grillplaat en rooster je broodjes 2-3 minuten. Verdeel burgersaus over zowel de bovenste als de onderste broodjes en voeg vervolgens sla, augurken en plakjes rode ui toe aan het onderste broodje.
  3. Om je burgers te maken, verdeel je het rundergehakt in 4 stukken en rol je er balletjes van met je handen. Kruid royaal met zout en peper, rol de gehaktballetjes rond in kruiden om ervoor te zorgen dat ze volledig bedekt zijn.
  4. Zorg ervoor dat de gietijzeren pan of bakplaat goed heet is, voeg indien nodig wat meer kokosolie toe en bak de burgers in twee porties, waarbij je twee runderballen in de pan plaatst met voldoende ruimte om te breken.
  5. Gebruik een spatel of hamburgerdraaier met perkamentpapier eronder en druk op elke runderbal totdat deze helemaal plat is. Bak 60 seconden aan één kant en draai dan de burger om.
  6. Voeg een plak Monterey Jack toe aan een burger en plaats de andere erop. Zodra de kaas is gesmolten, haal je het van het vuur en voeg je het toe aan je voorbereide burgerbroodje. Herhaal dit proces voor de resterende rundvleesburgers.
  7. Werk af met plakjes tomaat en sluit de burger vervolgens af met het bovenste broodje. Serveer direct en geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën526
Totaal vet26g
Totaal koolhydraten29g
Eiwit41g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein