Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Vegetarische Pittige Paprikasoep

Vegetarische Pittige Paprikasoep
Myprotein
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

De herfst is weer aangebroken en daar horen herfstachtige soepen bij voor op een regenachtige dag!  Deze vegetarische pittige paprikasoep is ideaal als lunch, als voorgerecht of als maaltijdsoep met lekkere afgebakken broodjes en smeersels. De soep bevat veel groenten en door de zonnebloem- en pompoenpitten gezonde vetten.

Serveren
4 kommen
Bereidingstijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 paprika's
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 120 g feta
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 1 scheutje olijfolie

Dit recept is gemaakt door Lotte.

Instructies

1.

Verhit in een pan de scheut olijfolie. Snijd ondertussen de ui, knoflook en peper in kleine stukjes. Fruit deze kort aan in de pan met olie.

2.

Snijd vervolgens de winterpeen en paprika’s in blokjes en voeg deze toe bij de ui, knoflook en peper in de pan. Fruit dit 10 minuten aan op middelhoog vuur.

3.

Vervolgens snijd je de tomaten in kwarten en voeg je deze samen met de paprikapoeder toe aan de pan. Voeg daarna het water en de bouillon toe.

4.

Laat het geheel 10 minuten pruttelen in de pan en pureer daarna de soep met een staafmixer.

5.

Voeg de soep toe aan de kommen en als laatste voeg je de toppings: feta, zonnebloem- en pompoenpitten toe!

* Wil je meer eiwitten in je maaltijd? Voeg dan peulvruchten, een vleesvervanger  of noten toe aan de soep!

Voedingswaarde informatie

Calorieën230
Totaal vet13g
Totaal koolhydraten9g
Eiwit10g

Op zoek naar meer recepten? 

BEKIJK DIT OOK:

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein