Maak dit smakelijke veganistische eiwitwafelrecept in slechts 15 minuten!
Het enige wat je nodig hebt is een goedkope siliconen wafelvorm of een wafelijzer (als je die hebt) en een paar simpele ingrediënten. En je kunt ook pannenkoeken maken met het wafelbeslag – bonus!
Bekijk de macro’s onderaan het artikel. En vergeet niet om hier meer veganistische recepten en fitnessrecepten te bekijken.
Maakt: 6-8
Ingrediënten
Voor de wafels:
- 300 ml zuivelvrije melk naar keuze
- 1 theelepel. citroensap
- 115 g volkoren meel
- 75 g Vegan Protein Blend (Naturel)
- 2 theel. bakpoeder
- 2 theel. kaneel
- 50ml Kokosolie (gesmolten)
- 50 ml Ahornsiroop of honing
Voor de topping:
- 100 gram vegan roomkaas
- 1 theelepel. vanille-extract of 10-12 druppels Vanilla Flavdrops
Methode
Voor de wafels:
1. Meng eerst melk en citroensap in een middelgrote kom om je eigen karnemelk te maken.
2. Meng vervolgens bloem, Vegan Blend, bakpoeder, zout en kaneel in een grote mengkom.
3. Voeg de ahornsiroop toe aan het melkmengsel, giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop. Voeg de gesmolten kokosolie toe en klop tot er geen klontjes meer zijn. Zet 5-10 minuten opzij.
4. Als je een wafelijzer gebruikt, verwarm het dan voor en smeer het in met oliespray, en kook vervolgens volgens de instructies van je wafelijzer. Als je een siliconen wafelvorm gebruikt, verwarm dan de oven voor op 220 °C of 200 °C voor hetelucht. Giet het beslag in de vorm en leg er een bakplaat op, met een gewicht als een ovenvaste schaal erop zodat de wafels niet rijzen. Bak gedurende 9-10 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen.
Voor de topping:
1. Om de topping te maken, klop je eenvoudig veganistische roomkaas en Flavdrops door elkaar. Voeg voldoende Flavdrops toe tot je gewenste zoetheid.