Recepten

Veganistisch Eiwitwafel Recept | 15 minuten kaneelbroodjeswafels

Maak dit smakelijke veganistische eiwitwafelrecept in slechts 15 minuten!

Het enige wat je nodig hebt is een goedkope siliconen wafelvorm of een wafelijzer (als je die hebt) en een paar simpele ingrediënten. En je kunt ook pannenkoeken maken met het wafelbeslag – bonus!

Bekijk de macro’s onderaan het artikel. En vergeet niet om hier meer veganistische recepten en fitnessrecepten te bekijken.

Maakt: 6-8

Ingrediënten

Voor de wafels:

Voor de topping:

  • 100 gram vegan roomkaas
  • 1 theelepel. vanille-extract of 10-12 druppels Vanilla Flavdrops

Methode

Voor de wafels:

1. Meng eerst melk en citroensap in een middelgrote kom om je eigen karnemelk te maken.

2. Meng vervolgens bloem, Vegan Blend, bakpoeder, zout en kaneel in een grote mengkom.

3. Voeg de ahornsiroop toe aan het melkmengsel, giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop. Voeg de gesmolten kokosolie toe en klop tot er geen klontjes meer zijn. Zet 5-10 minuten opzij.

4. Als je een wafelijzer gebruikt, verwarm het dan voor en smeer het in met oliespray, en kook vervolgens volgens de instructies van je wafelijzer. Als je een siliconen wafelvorm gebruikt, verwarm dan de oven voor op 220 °C of 200 °C voor hetelucht. Giet het beslag in de vorm en leg er een bakplaat op, met een gewicht als een ovenvaste schaal erop zodat de wafels niet rijzen. Bak gedurende 9-10 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen.

Voor de topping:

1. Om de topping te maken, klop je eenvoudig veganistische roomkaas en Flavdrops door elkaar. Voeg voldoende Flavdrops toe tot je gewenste zoetheid.

Genoten van dit recept?

PROBEER DEZE OOK:

Vegan Protein Smoothie | De Beste Vegan Shake

Recepten

Vegan Protein Smoothie | De Beste Vegan Shake

2022-01-01 11:00:00van Evangeline Howarth

Fluffy Maca Vegan Protein Pancakes

Recepten

Fluffy Maca Vegan Protein Pancakes

2020-12-07 06:00:15van Jennifer Blow

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

Recepten

5 eenvoudige veganistische maaltijden voor beginners

2022-01-08 10:00:21van Monica Green

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 179
Total Fat 8g
Total Carbohydrates 18g
Protein 9g


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Schrijver en Expert

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.