Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Teriyaki Turkey Meatball Meal Prep

Teriyaki Turkey Meatball Meal Prep
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Van deze zoete en plakkerige gehaktballen kan je geen genoeg krijgen..

Het kan gemakkelijk zijn om steeds dezelfde recepten te maken, toch? Welnu, hebben we hier een geweldig idee om je mealprep te transformeren en je weer enthousiast te krijgen voor de lunch.

Deze sappige kalkoengehaktballetjes zijn verrassend eenvoudig te maken, en de bijbehorende teriyakisaus is perfect om wat pittige smaak toe te voegen zonder in te boeten op de macro's. Een van de beste dingen van een zelfgemaakte saus is dat je precies kunt bepalen wat erin gaat - vergeet al die toegevoegde suikers, onze suikervrije siroop is de beste keuze.

Compleet met een kant van plakkerige jasmijnrijst en knapperige broccoli van de malse stengel voor de perfecte macro-uitgebalanceerde maaltijd. Oh, en natuurlijk een flinke scheut lente-uitjes voor de finishing touch.

Serveert 4

https://youtu.be/HPgiGQnVnvU

 

Ingrediënten

  • 400 g mager kalkoengehakt
  • 4 eetl. haver
  • 2 lente-uitjes (gesnipperd)
  • 1 theelepel. zout
  • 1 theelepel. peper
  • 1 groot ei
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 100 ml sojasaus
  • 150 ml water
  • 100 ml Suikervrije Ahornsiroop
  • 2 theel. gember (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theel. maizena
  • 240 g malse broccoli (gestoomd)
  • 180 g jasmijnrijst (gekookt)
  • Om te garneren: lente-uitjes & sesamzaadjes

Methode

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Voeg het kalkoengehakt toe aan een grote kom samen met de haver, lente-uitjes, ei en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gebruik je handen om het mengsel grondig te mengen totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn gecombineerd.

3. Breek met je vingers een deel van het vleesmengsel af en rol het tussen je handpalmen tot een gladde gehaktbal. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal voor het resterende mengsel.

4. Bak de gehaktballetjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin.

5. Maak ondertussen de teriyakisaus door de sojasaus, water, suikervrije siroop, gember, knoflook en maizena toe te voegen aan een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Roer continu totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd. Laat borrelen tot de saus is ingedikt.

6. Eenmaal gaar, haal de kalkoengehaktballetjes uit de oven en voeg ze voorzichtig toe aan de pan met de teriyakisaus. Roer door om te coaten en zet dan het vuur uit.

7. Voeg in vier meal prep containers de broccoli, rijst en een portie gehaktballen toe. Garneer met sesamzaadjes en gesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarde informatie

Calorieën338
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten36g
Eiwit50g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein