Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Hot Honey Halloumi Flatbread

Hot Honey Halloumi Flatbread
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Dit zinderende flatbread-recept is de perfecte snelle lunch voor een vleesvrije maandag.

Gemaakt in een kwestie van minuten, is dit recept perfect voor thuiswerk lunches waarbij je gewoon iets nodig hebt om je goed te vullen. Het valt niet te ontkennen dat halloumi een kaas van het hoogste niveau is en het is zelfs nog beter met een heerlijk zoete en plakkerige chili-honingglazuur.

Waarom niet genieten van een beetje van de Middellandse Zee terwijl je wacht tot de zomer echt aanbreekt?

Hot Honey Halloumi Flatbread

Serveert 1

Ingrediënten

  • 1 Flatbread
  • 80 gram Halloumi (in plakjes)
  • 25 gram Honing
  • 1/2 theelepel Chilivlokken
  • 20 gram Hummus
  • 1/2 Citroen
  • Handvol Rucola
  • Handvol Cherry Tomaten

Methode

1. Voeg de honing, chilivlokken en het sap van een halve citroen toe aan een kleine kom en roer om te combineren.

2. Verhit vervolgens een beetje caloriearme kookspray in een pan met antiaanbaklaag en voeg je halloumi-plakjes toe. Besprenkel met het chili-honingmengsel en bak een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

3. Rooster intussen je flatbread en besmeer royaal met hummus. Voeg wat rucola, gehakte cherrytomaatjes en tot slot de gekookte, krokante halloumischijfjes toe. Geniet!

Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein