Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eiwitrijke ontbijtpudding | Eenvoudig & heerlijk ontbijtidee

Eiwitrijke ontbijtpudding | Eenvoudig & heerlijk ontbijtidee
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Heb je 's ochtends geen tijd om havermout te maken? Dit recept is voor jou.

Dankzij een geweldige creatie van @healthy_floflo, kun je genieten van iets dat eigenlijk té lekker is voor ontbijt en dat zonder dat je kookvaardigheden nodig hebt. Je bent al bekend met een van de belangrijkste ingrediënten - beschuit!

Deze heerlijke ontbijtpudding is niet alleen de perfecte manier om je routine te vernieuwen van die vermoeide, oude havermout, maar de macro's zijn ook nog eens geweldig! Elke portie bevat ruim 400 calorieën en bevat maar liefst 38 g eiwit. Winnen.

Serveert 1

https://youtu.be/VTEBlBsONQU

 

Ingrediënten

Optionele toppings:

Methode

1) Meng eerst de yoghurt en het eiwitpoeder tot een gladde massa.

2) Verkruimel vervolgens in een andere kom de beschuit tot stof en voeg de cacao en zoetstof toe. Meng goed en roer dan de melk erdoor tot er deeg ontstaat.

3) Snijd het deeg uit zodat je 2 stukken hebt - in plaats van dat deze gelijk zijn, moet er één ongeveer een derde van het mengsel zijn en het andere tweederde.

4) Doe wat huishoudfolie in een kleine ontbijtkom, voeg dan het grotere deel van het deeg toe en vorm het rond de koepel van de kom. Voeg de yoghurt toe aan het midden en dek af met het resterende deeg (maak het eerst plat om als ‘deksel’ te dienen).

5) Laat een nacht afkoelen (je kunt het meteen eten, maar Flo raadt je ten zeerste aan om het eerst te laten afkoelen, want het smaakt dan nog beter).

6) Versier met een scheutje pindakaas om het af te maken en geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën367
Totaal vet5g
Totaal koolhydraten46g
Eiwit38g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein