Zin in een afhaalmaaltijd, maar wil je je dieet niet verpesten? Maak @niallkirkland’s eenvoudige sweet & sourt chicken recept, zodat je je favoriete maaltijd op vrijdagavond niet hoeft te missen. Met dit caloriearme alternatief gooi dat afhaalmenu zo weg en maak je regelmatig je eigen “fakeaway” recepten.
Door een speciaal ingrediënt, Suikervrije Ketchup, kun je een heerlijke zoetzure saus maken zonder de calorieën van suiker. Gebruikt daarbij al je favoriete groenten voor een gerecht dat zowel heerlijk als voedzaam is.
Dit recept maakt daarbij genoeg om al je huisgenoten blij te maken, win-win!
Maakt: 3 maaltijden
Keuken / Type: Chinees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 90 ml suikervrije tomatenketchup
- 3 el. maïsmeel
- 1 theelepel. paprika
- 1 theelepel. zout en peper
- 1 theelepel. knoflookkorrels
- 350 g in blokjes gesneden kipfilet
- 2 eetlepels. olijfolie
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blokje gember ter grootte van een duim, fijngehakt
- 2 eetlepels. moutazijn
- 1/2 blikje ananasblokjes + al het sap
- 1 theelepel. maïsmeel gemengd met water
- 1 handje sugar snaps
- 125 g langkorrelige rijst, gekookt
- 1 klein handje sesamzaadjes
- 1 lente-ui
Methode
1. Verwarm de oven voor op 200 ° C of 180 ° C.
2. Meng in een kom maïzena, paprika, zout, peper en knoflookgranulaat en bestrijk je in blokjes gesneden kipfilet in maizena.
3. Eenmaal bedekt, meng je de kip in een eetlepel. olijfolie in een aparte kom.
4. Leg je kip dan op een bakplaat en zorg ervoor dat de stukjes kip elkaar niet raken.
5. Bak 20-25 minuten in de oven en draai de kip halverwege om.
6. Verwarm voor de saus een eetlepel. olijf in een pan en voeg ui toe. Fry tot de ui bruin begint te worden en voeg dan knoflook en gember toe.
7. Voeg de azijn, suikervrije tomatenketchup, ananasstukjes en sap toe. Goed roeren en 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
8. Je kunt een theelepel. van maïszetmeel vermengd met water toevoegen om de saus dikker te maken.
9. Voeg, net voordat je de pan van het vuur haalt, wat sugar snaps toe aan de pan en kook ze 2-3 minuten.
10. Serveer met langkorrelige rijst en garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.