0
Winkelmandje

Er zijn op dit moment geen producten in jouw winkelmandje

Recepten

Chicken & Rice Stir Fry | Nasi Goreng

Kip en rijst op een hele lekkere manier!

Vergeet je vooroordelen over kip en rijst als een saaie en droge maaltijd. Deze maaltijd met kip en rijst is namelijk alles behalve dat!

Geïnspireerd door zijn recente reizen naar Bali, heeft ons keukengenie Niall Kirkland zijn eigen kijk op een ‘Nasi Goreng’ bedacht die letterlijk ‘gebakken rijst’ betekent in de Maleisische en Indonesische talen (waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt).

Vol van smaak en kleur, is dit zeker iets uit te proberen als je vrienden en familie op bezoek hebt.

Voor 3 personen.

Ingrediënten:

  • 1 eetl. 100% Coconut Oil
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 chili (fijngehakt)
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 wortel (gehakt)
  • Handvol groene bonen (gehakt)
  • 2 eetlepels. zoete sojasaus
  • 350 g kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 500 g gekookte rijst
  • 1 eetl. donkere sojasaus
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 theelepel. 100% Coconut Oil
  • 3 eieren

Optionele extra’s:

  • 3 tomaten (gesneden)
  • ½ komkommer (gesneden)
  • Handvol gehakte noten
  • 1 chili (gehakt)
  • 3 lente-uitjes (gehakt)
  • Sriracha-saus

Methode

  1. Verwarm op een hoog vuur een eetlepel kokosolie in een grote wok, voeg dan de fijngehakte knoflook en chili toe en bak deze een minuut.
  2. Voeg nu de uien, wortel en groene bonen toe, roer door elkaar en voeg dan 1 eetlepel zoete sojasaus toe. Laat het 6-8 minuten bakken en roer regelmatig.
  3. Voeg vervolgens de kippenborst toe, meng het in de groenten en laat het bakken tot de kip gaar is en niet meer roze aan de buitenkant is.
  4. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe aan de wok, meng deze door met de andere ingrediënten en voeg dan de resterende eetlepel zoete sojasaus, samen met de donkere sojasaus en vissaus toe.
  5. Bak nog eens 5 minuten onder voortdurend roeren.
  6. Smelt ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine braadpan en voeg een ei toe. Bak het ei gedurende vijf minuten en haal het dan van het vuur (herhaal het proces voor de resterende twee eieren of je kunt proberen ze alle drie samen te braden).
  7. Zodra het roerbakken klaar is, pak je het in een kleine kom, plat duwend met een spatel of lepel. Plaats vervolgens een ondersteboven bord bovenop de schaal en draai voorzichtig om. Til de kom voorzichtig weg van de plaat en je hebt een perfecte rijstkoepel.
  8. Plaats een ei bovenop elke rijstkoepel en garneer met gehakte noten, pepers, lente-uitjes en besprenkel met sriracha.
  9. Serveer met een garnering van tomaten en komkommer – en geniet ervan!


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.