Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Creamy Peanut Butter Noodles | 15-Minuten Veganistisch Diner

Creamy Peanut Butter Noodles | 15-Minuten Veganistisch Diner
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Een snel en lekker dineridee nodig? Komt er aan!

Deze creamy peanut butter noodles van Niall Kirkland zijn de absolute bom voor een smaakvolle, vullende maaltijd. Oh, en ze zijn volledig veganistisch en je hoeft er niet de hele nacht over te doen om ze te maken.

Afhankelijk van hoe efficiënt je bent op de snijplank, denken we niet dat je voor dit gerecht meer dan 15 minuten nodig hebt om het klaar te hebben. Dat is ons soort recept. Elke portie bevat ook een behoorlijk indrukwekkende 17 g eiwit - wat natuurlijk plantaardig is.

Deze noedels zijn ook de perfecte basis voor al je favoriete extra's: broccoli, babymaïs, rode paprika, champignons, alles wat je maar wilt om je groente-inname een boost te geven.

Voor 4 personen

https://youtu.be/thTU0XDK5eY

Ingrediënten

Voor de saus:

Voor de noedels:

  • 1 eetl. kokosnootolie
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 2 cm blokje gember (geraspt)
  • 600 g plantaardige noedels
  • Handvol gehakte pinda's
  • 1 eetl. sojasaus

Om te garneren:

  • Gehakte pinda's
  • Lente-uitjes
  • Koriander

Methode

  1. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de pindakaas saus tot ze volledig gecombineerd zijn.
  2. Verhit de kokosolie in een wok of pan met antiaanbaklaag en voeg de bosui toe. Kook 3 minuten op middelhoog vuur voordat je de knoflook en gember toevoegt. Laat 1-2 minuten koken, onder voortdurend roeren.
  3. Roer de pindakaas saus en de gehakte pinda's door noedels tot ze volledig zijn gecombineerd en je bent klaar om te serveren!
  4. Garneer met meer gehakte pinda's, lente-uitjes en koriander.

Voedingswaarde informatie

Calorieën468
Totaal vet18g
Totaal koolhydraten55g
Eiwit17g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein