Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Peanut Butter Chicken Curry

Peanut Butter Chicken Curry
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Liefhebbers van pindakaas, luister goed.

Dit ongelooflijke recept van onze keukenkoning, Niall Kirkland, is zeker een om te proberen. Nu meteen.

Rijk en romig, heeft deze kipcurry een heerlijk nootachtige smaak dankzij een flinke klodder van onze knapperige, Natuurlijke Peanut Butter. Wie wist dat zo'n simpele toevoeging zo'n verschil zou kunnen maken?

Een curry helemaal opnieuw maken klinkt in het begin misschien wat ontmoedigend, maar Niall is hier om te laten zien dat je niet veel obscure ingrediënten en uren van je tijd nodig hebt om het te bereiden. En als het eindresultaat zo goed smaakt, is het de moeite meer dan waard.

Het is ideaal voor een warm en voedzame maaltijd, en als je niemand anders in huis hebt om het mee te delen, is het die week goed te bewaren voor je lunch. Meal prep check.

Voor 4 personen

https://youtu.be/D_sRsBTg1jg

Ingrediënten

  • 1 eetl. 100% Coconut Oil
  • 400 g kipfilet (in blokjes)
  • 1 ui (in plakjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim (fijngehakt)
  • 1 rode chilipeper (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 5 eetlepels. kerrie poeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 handvol verse koriander (fijngehakt)
  • 400 ml lichte kokosmelk
  • 100 g Natuurlijke Peanut Butter (Crunchy)
Serveren:
  • Basmatirijst (ongeveer 75 g per persoon)
  • Gehakte pinda's
  • Koriander

Methode

  1. Verhit eerst de kokosolie in een grote pan en voeg de kip toe. Breng licht op smaak en bak tot ze gaar en goudbruin aan de buitenkant zijn, en zet dan apart.
  2. Voeg nu de ui toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de gehakte knoflook, gember en chili toe en bak nog 1-2 minuten voordat je de kerriepoeder en een flinke scheut water toevoegt. Breng aan de kook, roer goed en laat 5 minuten koken.
  3. Voeg nu de gehakte tomaten en koriander toe, roer goed door en laat nog 10 minuten sudderen, af en toe roeren.
  4. Roer geleidelijk de lichte kokosmelk door de saus en voeg dan de pindakaas toe. Roer goed door en laat op laag vuur sudderen tot je curry de gewenste dikte heeft.
  5. Serveer met basmatirijst en een snufje gehakte koriander en pinda's, en geniet ervan!

Voedingswaarde informatie

Calorieën398
Totaal vet24g
Totaal koolhydraten19g
Eiwit28g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein