Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Caloriearme Frambozen Cheesecake Cups

Caloriearme Frambozen Cheesecake Cups
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Cheesecake voor onderweg.

Cheesecake is een dessert van de bovenste plank en nog beter wanneer het afzonderlijk wordt verpakt om onderweg te snacken. @raziyyz weet duidelijk wat hij doet en heeft een eenvoudig maar heerlijk cheesecake-recept bedacht waarvan je kunt genieten in lijn met je macro's. Muziek in de oren (en een feest voor onze smaakpapillen).

Het is caloriearm, eiwitrijk en een gezondere manier om je trek in cheesecake te stillen.

Serveren
6

Ingrediënten

Cheesecake:

  • 1/2 kop vetvrije roomkaas (of lichte roomkaas)
  • 1/3 kopje vetvrije Griekse yoghurt
  • 1 heel ei
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Citroen
  • 2-3 eetlepels SF ahornsiroop (of een andere zoetstof)
  • 1/8 tl zout
  • 1 & 1/2 maatscheppen (35-50g) eiwitpoeder

Topping:

  • 3/4 kop bevroren frambozen
  • 1/2 theelepel honing (of SF ahornsiroop)
  • Citroen (optioneel)
  • 1/4 kopje gemalen ontbijtgranen of muesli of gemalen noten.

Instructies

1.

Doe alle ingrediënten voor de cheesecake in een kom en mix tot een geheel.

 

2.

Vul vervolgens een muffinvorm met muffinvormpjes en vul deze met het mengsel.

 

3.

Schuif deze 22-24 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden).

 

4.

Terwijl deze in de oven staan, voeg je de bevroren bessen toe aan een koekenpan met de honing en citroen tot dit een pasta wordt.

 

5.

Als het cheesecakemengsel uit de oven is gehaald, laat het afkoelen en voeg dan de topping toe.

 

6.

Bestrooi met gemalen ontbijtgranen (of je alternatief) en zet dan in de koelkast tot je ervan wilt genieten.

Voedingswaarde informatie

Calorieën104
Totaal vet2g
Totaal koolhydraten7g
Eiwit14g
Genoten van dit recept?

BEKIJK HIER MEER:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein