Zoete aardappel… brownies? Dat gebruik je toch alleen in hartige gerechten?
In dit brownierecept is zoete aardappel hét geheime ingrediënt om de brownies heerlijk zoet en kleverig te maken, en ook nog eens een stuk gezonder. En geloof ons – ze smaken net als het echte werk.
Dit recept voor zoete aardappel-eiwit brownies produceert de zachtste, plakkerigste chocolade brownies die je ooit hebt geproefd, en voorziet je spieren van de broodnodige eiwitten.
Maakt: 8-10
Ingrediënten
- 175 gram zoete aardappel
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 eetlepels. Cacaopoeder
- 75 g Pinda- of Amandelboter
- 2 eetlepels. (30g) honing
- 80 g Griekse yoghurt
- 75 ml melk (naar keuze)
- 12-15 druppels Chocolade Flavdrops
- 60 g volkoren meel
- 3 scheppen Impact Whey (Chocolade Smooth)
- 1 theelepel. bakpoeder
- Handje pure chocoladeschilfers (optioneel)
Methode
1. Prik eerst meerdere keren in je zoete aardappel met een vork en bak dan 40 minuten op 180°C tot ze zacht zijn. Laat afkoelen en schil de aardappel.
2. Eenmaal afgekoeld, doe de zoete aardappel, het ei, het eiwit, de pindakaas, de honing, de Griekse yoghurt, de melk en de Flavdrops in een keukenmachine of blender en maal tot er geen klontjes meer zijn. Giet het mengsel in een grote kom. Meng in een aparte kom de bloem, impact whey en bakpoeder. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en vouw het mengsel voorzichtig, zonder te overwerken.
3. Roer nu de chocoladeschilfers erdoor en giet het mengsel in een met bakpapier beklede diepe vierkante bakplaat.
4. Bak 20-22 minuten op 180°C.
5. Laat de brownies ongeveer 30 minuten afkoelen, snijd ze in vierkanten en eet smakelijk!
Deze eiwitbrownies smelten echt in de mond – je zult niet geloven dat ze zijn gemaakt met zoete aardappel.