Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Zoete Aardappel Proteïne Brownie Recept

Zoete Aardappel Proteïne Brownie Recept
Jennifer Blow
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Zoete aardappel… brownies? Dat gebruik je toch alleen in hartige gerechten?

In dit brownierecept is zoete aardappel hét geheime ingrediënt om de brownies heerlijk zoet en kleverig te maken, en ook nog eens een stuk gezonder. En geloof ons - ze smaken net als het echte werk.

Dit recept voor zoete aardappel-eiwit brownies produceert de zachtste, plakkerigste chocolade brownies die je ooit hebt geproefd, en voorziet je spieren van de broodnodige eiwitten.

Maakt: 8-10

zoete aardappel brownie

Ingrediënten

  • 175 gram zoete aardappel
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels. Cacaopoeder
  • 75 g Pinda- of Amandelboter
  • 2 eetlepels. (30g) honing
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 75 ml melk (naar keuze)
  • 12-15 druppels Chocolade Flavdrops
  • 60 g volkoren meel
  • 3 scheppen Impact Whey (Chocolade Smooth)
  • 1 theelepel. bakpoeder
  • Handje pure chocoladeschilfers (optioneel)

Methode

1. Prik eerst meerdere keren in je zoete aardappel met een vork en bak dan 40 minuten op 180°C tot ze zacht zijn. Laat afkoelen en schil de aardappel.

2. Eenmaal afgekoeld, doe de zoete aardappel, het ei, het eiwit, de pindakaas, de honing, de Griekse yoghurt, de melk en de Flavdrops in een keukenmachine of blender en maal tot er geen klontjes meer zijn. Giet het mengsel in een grote kom. Meng in een aparte kom de bloem, impact whey en bakpoeder. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en vouw het mengsel voorzichtig, zonder te overwerken.

3. Roer nu de chocoladeschilfers erdoor en giet het mengsel in een met bakpapier beklede diepe vierkante bakplaat.

4. Bak 20-22 minuten op 180°C.

5. Laat de brownies ongeveer 30 minuten afkoelen, snijd ze in vierkanten en eet smakelijk!

Deze eiwitbrownies smelten echt in de mond - je zult niet geloven dat ze zijn gemaakt met zoete aardappel.

Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Voedingswaarde informatie

Calorieën144
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten47g
Eiwit17g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein