Onze atleten

PT onthult hoe ze met PMS cravings omgaat

Onlangs ging onze ambassadeur en personal trainer Katie Nelson, ook bekend als KatieJFit, op Instagram om advies te geven aan vrouwen die last hebben van het premenstrueel syndroom, beter bekend als PMS.

Cravings slaan meestal toe tijdens PMS als gevolg van fluctuerende hormonen die het hongerniveau verhogen. Maar deze cravings kunnen moeilijk zijn om te navigeren, vooral als je naar een specifiek doel toewerkt, of dat nu spiertoename, gewichtsverlies of die extra pull-up is. Katie gaf ons een toolkit om door die enorme trek heen te komen en zo op het goede spoor te blijven met je doelen.

Dit is wat ze te zeggen had.

‘Luister naar je hongersignalen’

Je honger neemt op natuurlijke wijze toe tijdens PMS, en Katie raadt aan om je lichaam de calorieën te geven die het nodig heeft om een ​​positieve relatie met voedsel te behouden en een mogelijke binge cycles te vermijden.

“Luister naar je hongersignalen en als ze erger worden, voed je lichaam dan met 100-200 extra calorieën! Omdat het waarschijnlijk is dat als je jezelf uiteindelijk dan beperkt, je meer kans hebt om op een avond te bingen! Of geef jezelf een ‘off tracked’ maaltijd in het weekend om te genieten van waar je maar zin in hebt”.

‘Verdeel je maaltijden’

Katie raadt aan om ook rekening te houden met je macro’s, met speciale aandacht voor vetten, eiwitten en groenten.

“Verhoog voedingsvetten (zoals noten, pure chocolade en avocado), vul je maaltijden aan met groenten en onderhoud een eiwitrijk dieet om de verzadiging te vergroten en cravings te voorkomen. Het is het beste om enkelvoudige koolhydraten en suikers laag te houden, aangezien deze voedingsmiddelen de bloedglucosespiegels verhogen, wat dan weer honger veroorzaakt⁣”.

‘Push maaltijden terug’

De volgende tip van Katie gaat volledig over timing. Zet je maaltijden en snacks op een rij voor wanneer je er waarschijnlijk trek in hebt.

“Push je maaltijden verder terug in de dag + bewaar eventuele snacks voor de avond, want dit is wanneer we ze het meest waarschijnlijk willen hebben”.

‘Gebruik het niet als excuus’

We zouden allemaal aardiger voor onszelf moeten zijn tijdens PMS, en Katie is het daarmee eens, maar dit kan er gemakkelijk toe leiden dat je je doelen uit het oog verliest en je voortgang terugloopt. Plan in plaats daarvan voor een PMS door een dieetpauze in te plannen.

“Gebruik het niet als een excuus om volledig te ontsporen –  soms is het gemakkelijk voor ons om op te geven en medelijden te hebben met onszelf tijdens onze menstruatie! Toegegeven, je moet het rustiger aan doen en niet te streng voor jezelf zijn, maar als je een specifiek doel hebt, zoals afvallen, is het belangrijk om dit te onthouden en je eraan te houden. OF, geef jezelf de week om een ​​geplande dieetpauze te nemen als je het erg moeilijk hebt! Het kan de voortgang in het algemeen vertragen, maar het is beter om het te plannen in plaats van in die restrictieve / binge-mentaliteit te komen “.

Bericht om mee naar huis te nemen

Dus luister naar je hongersignalen en geniet van het voedsel waar je naar hunkert, terwijl je dingen als gezonde vetten, groenten en eiwitten verhoogt. Snack slimmer door te streven naar meer snacks later op de dag en verlies je doel om je motivatie te behouden niet uit het oog.

PS – onze layered bars zijn de perfecte snack om elke zoete trek te stillen en tegelijkertijd je eiwitten te verhogen.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Drie keer de sterkste vrouw van Engeland, Farah Fonseca haar ROAD to G.O.A.T.

Onze atleten

Drie keer de sterkste vrouw van Engeland, Farah Fonseca haar ROAD to G.O.A.T.

2021-11-01 08:00:04van Monica Green

Junior Wereldkampioen Powerlifter op 18-jarige leeftijd | Laoise Quinn's Road To G.O.A.T

Onze atleten

Junior Wereldkampioen Powerlifter op 18-jarige leeftijd | Laoise Quinn's Road To G.O.A.T

2021-11-01 09:15:31van Monica Green

Tom Stoltman wil 'back-to-back-kampioen' worden | Tom's ROAD to G.O.A.T.

Onze atleten

Tom Stoltman wil 'back-to-back-kampioen' worden | Tom's ROAD to G.O.A.T.

2021-11-01 09:00:36van Monica GreenMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.