Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Verbrand 300 kcal per uur in virtual reality

Verbrand 300 kcal per uur in virtual reality
Monica Green
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Stan Browney is terug van weggeweest met een nieuwe 24-uurs fitnessuitdaging die zeker weer wat grenzen opzoekt. Maar voor deze uitdaging hoeft hij zijn sportschool niet te verlaten. Sterker nog, hij hoeft niet eens een oppervlakte van drie vierkante meter te verlaten. Omdat deze uitdaging volledig in virtual reality zal gebeuren.

Tijdens de challenge verlaat Browney 24 uur lang de virtuele wereld niet. Hij zal eten, slapen, koken en trainen in VR en gedurende deze tijd 24 trainingen voltooien. Het doel van de uitdaging is dat zijn virtuele avatar zoveel mogelijk spieren opbouwt. Maar weerstand bestaat niet in de virtuele wereld, dus er blijft één optie over: cardio.

https://youtu.be/RuziWjoySxI

Toen de klok 12 uur sloeg, namen Browney's ogen 24 uur lang het laatste beetje daglicht op voordat ze in de virtuele wereld doken. En het duurde niet lang voordat Browney zijn eerste training probeerde, een spel genaamd "Beat Saber".

Het concept was eenvoudig. Voorkom dat de virtuele vliegende objecten je raken door ze weg te vegen in de aangegeven richting. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het was niet gemakkelijk. Browney faalde binnen twee seconden …

Maar hij speelde het spel 30 minuten, en dat is wat telt. Tijdens die 30 minuten verbrandde hij 180 real-life calorieën. Omdat hij daar niet wilde stoppen, begon hij meteen aan een spelletje "Gorilla Tag". Nogmaals, simpel: tag voor gorilla's.

Voordat hij het wist, waren er vijf uur omgevlogen en begon de reisziekte. Maar Browney is nooit iemand geweest die een uitdaging opgeeft, dus hij ging meteen naar de sportschool. Vrijwel meteen dan. Het was niet verwonderlijk dat de sportschool zonder weerstand helemaal leeg was. Gewichten van 15 kg zweefden in de lucht en Browney had niet veel geluk met zijn squat vorm. Tijd om verder te gaan. Maar niet voor een snelle snack. Myprotein-goodies om Stan te redden ... in het echte leven.

Na de korte pauze was het meteen de boksring in. Browney deed een snelle training voordat hij aan zijn eerste gevecht begon, dat hij won. Weer een geweldige training in de pocket.

Vervolgens belandde Browney met de hulp van zijn broer in een alternatief universum. Het droomland van een leg day lover. Het land waar je moet squatten om ergens te komen. Ze speelden tot hun benen gevoelloos waren, of tot Browney won.

Later, na een paar rondjes minigolf, had Browney trek gekregen, dus nam hij een hapje. Als je nog nooit een VR-headset hebt gebruikt, laat me dan uitleggen hoe het werkt. Er is een omgeving waar je je omgeving kunt zien - je echte omgeving. Je ziet alles zwart op wit en niets is duidelijk. Browney had dus een snelle, eenvoudige maaltijd nodig.

Vind hier enkele van onze favorieten, en psst, ze zijn veganistisch:

Na een snelle buikspieroefening was het tijd om te gaan slapen. Slapen in een VR-bril is ongeveer net zo comfortabel als je je zou voorstellen. Helemaal niet comfortabel dus. De headset is zwaar en je kunt alleen op je rug slapen.

En trouwens, Browney weet iets wat jij niet weet… eiwitrepen zijn een uitstekende middernachtsnack.

Met nog maar vier uur te gaan tot het einde van de uitdaging, was het tijd voor Browney om zijn zinnen erop te zetten. Hij had nog 16 trainingen om door te komen. De lijst zag er ongeveer zo uit:

 • Basketbal
 • Dodgeball
 • Tafeltennis
 • Golf
 • Boogschieten
 • Basketbal
 • Boksen
 • Tennis
 • Darts
 • Meer basketbal
 • Snooker
 • Bowling

De resultaten

Het voelt een beetje vreemd om te rapporteren over de fysieke veranderingen die gedurende 24 uur in een avatar te zien zijn, maar het houdt het tenminste interessant. Tijdens de uitdaging bouwde de avatar flink wat spiermassa op. Ik weet niet hoe het concept van tijd is in de virtuele wereld, maar ik kan je verzekeren dat deze spieropbouw in het echte leven maanden duurt, geen uren.

Bericht om mee naar huis te nemen

In termen van Browney's transformatie was er niets anders op te merken dan zwarte ogen en rommelig haar. Maar de trainingen waren eigenlijk effectiever dan hij aanvankelijk dacht. Weerstandstraining in VR was een niet-starter: er is geen weerstand, dat zegt alles. Cardio daarentegen was een echt succes. Als je consequent beweegt, kun je in VR ongeveer 300 calorieën per uur verbranden.

We stellen niet voor dat je de sportschool verwisselt voor de virtuele wereld, maar als je graag games speelt, staand, is het een veel actievere methode dan alleen maar zitten en spelen op je Xbox.

Meer weten over Stan?

LEES DIT:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein