Onze atleten

Het eten én verbranden van 10.000 kcal in 48 uur

Er is dat citaat dat zegt: “Nothing is impossible. Maar kijk goed: ‘I’m possible’.” Nou, het lijkt erop dat Joe Fazer dat advies letterlijk neemt. In deze uitdaging probeert hij het onmogelijke: 10.000 calorieën eten in 24 uur en vervolgens 10.000 calorieën verbranden in de 24 uur daarna.

Gezien het feit dat de gemiddelde marathonloper redelijkerwijs kan verwachten dat hij 2.600 calorieën verbrandt in 42,2 km, heeft Joe zijn werk voor hem gedaan. Hij moet bijna vier keer zoveel verbranden. Het internet zegt dat het niet kan. Laten we het uitzoeken.

 

24 uur eten van 10.000 kcal

Klokslag middernacht slikte Joe een grote afhaalpizza en koekjesdessert in. 1.906 calorieën onder zijn riem voordat hij naar bed gaat. Begin zoals je wilt eindigen.

En als ontbijt schonk Joe zichzelf een grote kom chocoladegranen met melk en drie pannenkoekenwraps met chocolade-hazelnootpasta. Nog eens 2.409 calorieën. Makkelijk werk tot nu toe.

Voor hij het wist was het lunchtijd. Joe had zin in fastfood. 20 nuggets, twee grote frieten en een karamel softijs. Het was veel eten, maar Joe kreeg het gemakkelijk binnen en vulde het aan met nog eens 1.648 calorieën.

Hoewel hij meer dan halverwege zijn doel was, was er geen tijd te verliezen. Hij pakte wat snacks die nog eens 1.100 calorieën zouden toevoegen. Op dit punt werd de uitdaging steeds meer een slog. “Ik heb het gevoel dat ik ziek ga worden”, zei Joe terwijl hij de 8.000 calorieën passeerde.

En toen piekte hij en viel in een diepe slaap met een zeer volle buik. Gelukkig woont Joe niet alleen en kon zijn huisgenoot hem wakker maken en hem laten weten dat hij nog maar een uur had om de resterende 2000 calorieën te vullen.

Het was op volle kracht vooruit. Een snelle rit naar de supermarkt zorgde voor een grote zak nacho-kaastortillachips en vervolgens naar de drive-through voor een portie grote friet en nog twee ijsjes. Joe reed naar de sportschool en ging op zijn knieën zitten om de resterende calorieën op te eten in de tijd die hij nog had. En met nog twee minuten te gaan raakte hij 10.000 calorieën. Succes.

Maar de uitdaging was nog lang niet voorbij. Verre van. Het ergste moest nog komen.

24 uur 10.000kcal verbranden

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom Joe besloot zijn laatste 2000 calorieën in de sportschool te consumeren. En het antwoord is simpel: zodra hij de ene uitdaging had voltooid, begon hij aan de volgende.

Zodra de klok na middernacht tikte, stapte Joe op de crosstrainer, loopband en roeimachine. Het was 2 uur ’s nachts en hij had al 1.017 calorieën verbrand. Hij was uitgeput en sliep een flinke negen uur. 1.082 calorieën verbrand ’s nachts zorgden voor een productieve slaap. Maar zodra Joe wakker werd, was hij er meteen weer bij. Hij liep 5 km en verbrandde 600 calorieën.

Daarna was er geen tijd om te rusten. Hij ontmoette Nathaniel Massiah voor een intensieve training van het bovenlichaam, waarbij hij 1.471 calorieën verbrandde.

Hij volgde dit met een bokssessie, springtouwen en gevechtstouwen om nog eens 823 calorieën te verbranden. Langzaam maar zeker baande hij zich een weg naar zijn doel.

En hoe graag Joe zich ook wilde oprollen en chillen, hij ging door. Hij sprong op zijn fiets, fietste naar het meer voor een duik in zoetwater en toen weer naar huis. Dat waren nog eens 1.018 calorieën.

Op dat moment was het een race tegen de klok. Nog twee uur te gaan en hij had nog 4.000 calorieën te verbranden. Het zou krap worden, maar Joe was vastbesloten om alles te geven wat hij nog had.

De laatste twee uur ging Joe hard – rennen, strijdtouwen, gewichten, farm walks, crosstrainer. Hij is geen opgever en ging non-stop door tot de klok 12 sloeg. En toen de resultaten. Na een volledige dag van vrijwel non-stop training, had Joe in totaal 6.861 calorieën verbrand. Misschien is het toch echt onmogelijk om 10.000 calorieën per dag te verbranden.

Bericht om mee naar huis te nemen

De mentale en fysieke tol die de uitdaging op Joe had, was duidelijk. Hij was uitgeput en leeggelopen, maar niet verslagen na 48 uur om zijn lichaam door onmogelijke uitdagingen te loodsen. Tegen het einde was hij klaar om naar bed te gaan. En ik alleen al  van het kijken.

Vond je dit artikel interessant?

BEKIJK DIT OOK:

'Cheatcodes voor bulken': Joe Fazer's 1.000+ calorieshakes

Onze atleten

'Cheatcodes voor bulken': Joe Fazer's 1.000+ calorieshakes

2022-07-10 20:00:51van Emily Wilcock

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

Onze atleten

Joe Fazer en Nathaniel Massiah gaan Head to Head om te beslissen wie de King of the Gym is

2021-10-10 07:00:20van Monica GreenEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.