Onze atleten

De ‘moeilijkste marathon ter wereld’ lopen

Het testen van de fysieke limiet van zijn lichaam is voor Stan Browney eigenlijk gewoon weer een dag op kantoor. Dus waarom zou hij, zonder eerdere hardloopervaring, er niet voor kiezen om de zwaarste marathon ter wereld te lopen?

Om het de moeite waard te maken, schakelde Stan beste vriend Arjen in voor het ‘plezier’ en huurde ze een behoorlijk cool pad voor de duur van de uitdaging, gelegen in een bos met wat lijkt op eindeloze hardlooproutes vanaf hun deur.

24 uur lang zullen Stan en Arjen elk uur een mijl (1,6 km) rennen – de wiskundigen onder ons zullen beseffen dat dat 24 mijl (42 km) is – ongeveer de lengte van een marathon.

marathon

Na slechts twee uur aan de uitdaging, met twee mijl onder hun riem, was het tijd voor wat brandstof. En in de verwachting elk maar liefst 5.000 calorieën te verbranden, hadden ze het nodig.

Met het snel verdwijnen van het daglicht was hardlopen niet het enige waar ze aan dachten.

Een veilige route om te rennen terwijl het aardedonker was, had nu de hoogste prioriteit. Vooral gezien het feit dat het 12 uur en 12 mijl donker zou zijn.

Om 19.00 uur viel de duisternis in. Run acht vereiste zaklampen en hoofdlampen uit.

En hoewel bloed niet nodig was, kwam het toch zover omdat Stan’s middelste teen openging. Maar de show moest doorgaan – natuurlijk na een duik in de hot tub.

22.00 uur was het en de kleding veranderde in thermiek. De motivatie nam in ieder geval toe toen de run ook het eten van een afhaalmaaltijd omvatte.

Bekijk de mannen in actie:

 

Je hebt misschien de fout gemaakt dat 1 mijl per uur rennen gemakkelijk zou zijn, maar goed slapen is in dit geval niet aan de orde. Wakker blijven bestond uit het spelen van connect four en het vrezen van de volgende run.

Na een lange, koude nacht van onderbroken slaap, zere kuiten, soep en angst, kwam de motivatie weer op gang toen de zon weer tevoorschijn kwam en hun gastheer een feestmaal voor de hardlopers samenstelde.

Met ruim 38 km onder hun riem, was alles wat hen nog restte en het voltooien van ’s werelds zwaarste marathon.

Stan en Arjen legden de laatste afstand binnen de gestelde 24 uur af. Alsof daar ooit twijfel over was…

Bericht om mee naar huis te nemen

Probeer dit niet thuis. 24 mijl in 24 uur klinkt gemakkelijk op papier. De realiteit is echter anders. Hoewel Stan Browney en beste vriend Arjen niet expliciet zeiden dat ze er spijt van hadden, zeiden de verwondingen, de uitputting en de blikken op hun gezichten alles.

Een andere grote uitdaging is behaald voor dit duo – volg Stan zeker op YouTube voor meer van zijn fitnessavonturen en capriolen.

Meer zien van Stan?

BEKIJK DIT OOK:

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

Onze atleten

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

2021-11-30 12:00:15van Just van den BrekelEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.