Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

De ‘moeilijkste marathon ter wereld’ lopen

De ‘moeilijkste marathon ter wereld’ lopen
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Het testen van de fysieke limiet van zijn lichaam is voor Stan Browney eigenlijk gewoon weer een dag op kantoor. Dus waarom zou hij, zonder eerdere hardloopervaring, er niet voor kiezen om de zwaarste marathon ter wereld te lopen?

Om het de moeite waard te maken, schakelde Stan beste vriend Arjen in voor het 'plezier' en huurde ze een behoorlijk cool pad voor de duur van de uitdaging, gelegen in een bos met wat lijkt op eindeloze hardlooproutes vanaf hun deur.

24 uur lang zullen Stan en Arjen elk uur een mijl (1,6 km) rennen – de wiskundigen onder ons zullen beseffen dat dat 24 mijl (42 km) is – ongeveer de lengte van een marathon.

marathon

Na slechts twee uur aan de uitdaging, met twee mijl onder hun riem, was het tijd voor wat brandstof. En in de verwachting elk maar liefst 5.000 calorieën te verbranden, hadden ze het nodig.

Met het snel verdwijnen van het daglicht was hardlopen niet het enige waar ze aan dachten.

Een veilige route om te rennen terwijl het aardedonker was, had nu de hoogste prioriteit. Vooral gezien het feit dat het 12 uur en 12 mijl donker zou zijn.

Om 19.00 uur viel de duisternis in. Run acht vereiste zaklampen en hoofdlampen uit.

En hoewel bloed niet nodig was, kwam het toch zover omdat Stan's middelste teen openging. Maar de show moest doorgaan – natuurlijk na een duik in de hot tub.

22.00 uur was het en de kleding veranderde in thermiek. De motivatie nam in ieder geval toe toen de run ook het eten van een afhaalmaaltijd omvatte.

Bekijk de mannen in actie:

https://youtu.be/mCegDNG8USs

 

Je hebt misschien de fout gemaakt dat 1 mijl per uur rennen gemakkelijk zou zijn, maar goed slapen is in dit geval niet aan de orde. Wakker blijven bestond uit het spelen van connect four en het vrezen van de volgende run.

Na een lange, koude nacht van onderbroken slaap, zere kuiten, soep en angst, kwam de motivatie weer op gang toen de zon weer tevoorschijn kwam en hun gastheer een feestmaal voor de hardlopers samenstelde.

Met ruim 38 km onder hun riem, was alles wat hen nog restte en het voltooien van 's werelds zwaarste marathon.

Stan en Arjen legden de laatste afstand binnen de gestelde 24 uur af. Alsof daar ooit twijfel over was...

Bericht om mee naar huis te nemen

Probeer dit niet thuis. 24 mijl in 24 uur klinkt gemakkelijk op papier. De realiteit is echter anders. Hoewel Stan Browney en beste vriend Arjen niet expliciet zeiden dat ze er spijt van hadden, zeiden de verwondingen, de uitputting en de blikken op hun gezichten alles.

Een andere grote uitdaging is behaald voor dit duo - volg Stan zeker op YouTube voor meer van zijn fitnessavonturen en capriolen.

Meer zien van Stan?

BEKIJK DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein