Onze atleten

De eenvoudige regel van bodybuilder om alcohol, sociaal leven en fitness in evenwicht te brengen

Als fitnessinfluencer is de lichaamsbouw van Mike Thurston in hoge mate zijn levensonderhoud. Hij heeft een miljoen Instagram-volgers gekregen door zijn training, recepten, eetpatronen en supplementroutines te delen. Hij is ongelooflijk toegewijd aan zijn werk en levensstijl, maar als er één ding is dat hem van het spoor brengt, is het alcohol.

Mike brengt veel tijd door met reizen tussen glamoureuze locaties, of hij nu geweldig woont in Dubai of chillt in de hotspots van Europa, dus de verleiding om te drinken is nooit ver weg. In een recent bericht op zijn YouTube-kanaal reflecteerde hij op zijn relatie met alcohol en de vele nadelen ervan en gaf hij wat advies voor zijn volgers. Dit is wat hij te zeggen had.

Gedachten over alcohol

De afgelopen zes maanden is Mike in enkele van de feesthoofdsteden van de wereld geweest. Hij bracht tijd door op Ibiza, Bali, Saint-Tropez en Mallorca. De lijst gaat verder. Maar met zijn voeten weer op ‘het veld’, stelde hij een aantal doelen voor de toekomst en stelde hij een plan op om die doelen te bereiken. En hij realiseerde zich dat alcohol hem steeds weer terugdeinst.

De eerste reden die Mike geeft is de gevreesde kater. De hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid in je maag de ochtend na de avond ervoor. Het is een vertrouwd gevoel voor velen van ons. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij lijdt. Niet alleen de volgende dag, maar twee tot drie dagen na het drinken.

Af en toe een kater is beheersbaar, maar Mike heeft een lichaamsbouw te onderhouden, en de naweeën van drinken maken dit een uitdaging.

Mikes tweede reden: slapen. Na een nacht drinken worden de slaapduur en kwaliteit aangetast. In combinatie met een kater is dit een recept voor een ramp voor Mike’s training.

Waarom drinken?

Gezien de vele nadelen van drinken, vroeg Mike zich af “waarom in de eerste plaats drinken?” Omdat iedereen drinkt. Omdat hij al enkele jaren een sociale drinker is, heeft hij nooit echt zijn motieven in twijfel getrokken wanneer hij met vrienden drinkt. Maar Mike vroeg zich af: “Moet ik iets doen omdat iedereen het doet?” En het antwoord was nee.

Huidige benadering van alcohol

Er zijn over het algemeen twee hoofdredenen waarom Mike naar een sociaal evenement of een feest zou gaan. De eerste is om te vieren, en de tweede is om te netwerken. Om het simpel te houden, heeft Mike zichzelf twee regels gesteld om uit te gaan…

Regel één:

Nu besluit Mike of hij gaat drinken voordat hij naar een sociaal evenement gaat. Nadat hij zijn beslissing heeft genomen, zal niets van gedachten veranderen, wat iedereen ook doet.

Regel twee:

Als hij drinkt op een evenement, beperkt hij zich tot twee drankjes. Voor Mike is dat het bedrag waar hij zich prettig bij voelt, wetende dat het zijn slaap- en trainingsprogramma niet beïnvloedt.

Er zijn zeldzame gelegenheden dat hij meer drinkt dan dit, maar ze zijn zeldzaam. En als ze gebeuren, zorgt hij ervoor dat hij de volgende dag geen plannen heeft.

Algemeen advies

Hoewel je alcoholgebruik een kwestie is van persoonlijke keuze, zegt Mike dat als je serieus bent over je lichaamsbouw, je alcohol zoveel mogelijk moet vermijden.

Hij adviseert ook dat je mensen niet moet laten dicteren hoeveel je drinkt. Alleen omdat de mensen met wie je bent meer drinken dan jij, betekent dit niet dat jij hetzelfde moet doen. Als je slechts een paar drankjes en vroeg naar bed wilt, is dat alleen maar goed. Evenzo is het prima als je jezelf wilt vermaken en wat langer uit wilt gaan.

Bericht om mee naar huis te nemen

Mike’s focus ligt op zijn lichaamsbouw, werk en levensstijl, en hij wil niets in de weg laten staan. Alcohol dreef hem vroeger te vaak van het spoor, maar na reflectie en het stellen van enkele regels heeft hij er nu een hernieuwde relatie mee.

Genoten van dit artikel?

VIND HIER MEER VAN MIKE THURSTON:

Mike Thurston Volledige trainingssplit

Onze atleten

Mike Thurston Volledige trainingssplit

2022-03-21 07:00:45van Emily Wilcock

Mike Thurston’s Outdoor Full-Body Conditioning Workout

Training

Mike Thurston’s Outdoor Full-Body Conditioning Workout

2021-04-09 07:00:13van Evangeline Howarth

Rate My Fridge Met Mike Thurston | Episode 2

Onze atleten

Rate My Fridge Met Mike Thurston | Episode 2

2021-02-21 14:00:14van Lauren DawesEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.