Training

Rij-dilemma’s, Cherry Picking Performance & chronische pijnkuren | De Topstudies van deze week

Als je graag gezondheids- en fitnessfeiten aan je vrienden vertelt, dan is dit een artikel voor jou. Elke week bekijken we een aantal studies, halen ze uit elkaar en geven je iets interessants om over na te denken.

Deze week kijken we naar de effecten van het bezit van een auto op je gezondheid, of kersensap het uithoudingsvermogen kan verbeteren en de ultieme remedie voor een chronische pijnlijke rug. Lees snel verder …

Chauffeurs, bereid je voor op slecht nieuws

We denken de laatste tijd veel over auto’s en de impact op het milieu, maar hoe zit het met hun impact op onze eigen gezondheid? Eerdere studies met de hele werkende bevolking van Nieuw-Zeeland hebben aangetoond dat degenen die naar het werk fietsen over het algemeen gezonder waren dan degenen die met de auto gingen.(1) Het onderzoek naar bijna 5 miljoen mensen was behoorlijk uitgebreid, maar het is onmogelijk te zeggen of de mensen die fietsen andere verschillen hadden met bestuurders die ook een invloed op de gezondheid kunnen hebben.

Bekijk dan ook deze gloednieuwe studie die sommige mensen willekeurig auto’s geeft en anderen niet. Vanwege de slechte congestie in de stad, staat Beijing slechts 240.000 nieuwe auto vergunningen per jaar toe. Dit betekent dat voor elke (willekeurig geselecteerde) persoon die wordt uitgekozen om een ​​auto te krijgen, 50 mensen verliezen – dat zijn 50 mensen die hun levensstijl niet veranderen, behalve het feit dat ze geen auto hebben.

Na 180 rij loterijwinnaars versus 757 verliezers gedurende vijf jaar bleek dat chauffeurs 45% minder van het openbaar vervoer gebruik maakten (logisch), ongeveer 24 minuten per dag minder liepen en gemiddeld tot 10kg meer aankwamen dan de niet-chauffeurs.(2) Tijd om die auto te dumpen en een andere manier te vinden om naar het werk te gaan.

 

Cherry Picking Performance

Houd je van hardlopen of fietsen en vraag je je af hoe je die extra kilometer kunt gaan? Deze nieuwe analyse van 10 verschillende studiepunten pleit voor kersensap.(3) Na het onderzoeken van de resultaten van de onderzoeken lijkt het antwoord kristalhelder (of donker en sappig) – scherp kersenconcentraat in sap of in poedervorm kan de prestaties van de duurtraining aanzienlijk verbeteren.

De truc om de voordelen te krijgen? Drink kersensap zeven dagen tot maximaal 1,5 uur van tevoren. De kers van keuze is een Montmorency tart cherry, verkrijgbaar in veel verschillende vormen zoals gedroogd, ingeblikt, geperst of vers, de keuze is aan jou.

Laat je rug snel genezen

Wist je dat pijn in de onderrug elk jaar ongeveer een derde van de bevolking in het Verenigd Koninkrijk treft?

Dus wat is het antwoord? Hoewel sommigen afhankelijk zijn van pijnstillers of zelfs een operatie om het op te lossen, heeft een nieuwe analyse van onderzoeken naar de voordelen van tai chi, yoga en qigong positieve resultaten opgeleverd.(5)

Na onderzoek van 32 peer-reviewed onderzoeken bleken tai chi, yoga en qigong enorm effectief te zijn bij de behandeling van lage rugpijn, inclusief acute pijn en de psychologische symptomen die ermee samenhangen. Hoewel er nog steeds beperkte studies zijn naar tai chi en qigong, wat betekent dat het bewijs niet sluitend is, ziet het nemen van een yogales er goed uit om die rugpijn te onderdrukken.

Bericht om mee naar huis te nemen

Deze week hebben we gekeken naar het wel of niet nemen van een auto, kersensap en het behandelen van rugpijn met yoga. Ga je nu een kersensap achterover slaan, op je fiets springen en je auto dumpen voor het woon-werkverkeer? Als dat zo is, waarom neem je dan niet ook even een yoga les?

Bekijk ook deze topstudies:

Bios Workouts, nieuwe manieren om calorieën te meten en cafeïne v.s cardio| Topstudies van deze week

Training

Bios Workouts, nieuwe manieren om calorieën te meten en cafeïne v.s cardio| Topstudies van deze week

2020-02-01 06:00:21van Evangeline Howarth

Geen training nodig, levenslange gezondheid en textuur versus Smaak | Topstudies van deze wee

Training

Geen training nodig, levenslange gezondheid en textuur versus Smaak | Topstudies van deze wee

2020-01-25 06:00:37van Evangeline Howarth


1. Shaw, C., Blakely, T., Atkinson, J., & Woodward, A. (2020). Is mode of transport to work associated with mortality in the working-age population? Repeated census-cohort studies in New Zealand 1996, 2001 and 2006International Journal of Epidemiology.

2. Anderson, M. L., Lu, F., & Yang, J. (2019). Physical activity and weight following car ownership in Beijing, China: quasi-experimental cross sectional studybmj367.

3. Gao, R., & Chilibeck, P. D. (2020). Effect of Tart Cherry Concentrate on Endurance Exercise Performance: A Meta-analysisJournal of the American College of Nutrition, 1-8.

4. National Collaborating Centre for Primary Care (UK. (2009). Low back pain: early management of persistent non-specific low back pain.

5. Park, J., Krause-Parello, C. A., & Barnes, C. M. (2020). A Narrative Review of Movement-Based Mind-Body Interventions: Effects of Yoga, Tai Chi, and Qigong for Back Pain PatientsHolistic nursing practice34(1), 3-23.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Schrijver en Expert

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.