Op zoek naar een smakelijke manier om die overgebleven pompoenen te gebruiken?
Het is weer die tijd van het jaar waarin we allemaal ons innerlijke kind en de heerlijke seizoensgebonden traktaties die de herfst met zich meebrengt, kunnen omarmen. Halloween is niet alleen een leuke dag op de kalender, het brengt ook nog eens een gezellige en bijzonder sfeer met zich mee.
Deze pumpkin muffins zijn de ideale traktatie om in de stemming te komen – om nog maar te zwijgen van het feit dat ze een zoete en eenvoudige manier zijn om je dagelijkse eiwitinname te verhogen.
Maakt 12
Ingrediënten
- 2 eieren
- 30 g 100% Coconut Oil
- 50 g ahornsiroop
- 60 ml melk
- 2 scoops Impact Whey Protein (Vanilla)
- 1 kopje pompoenpuree
- 180 g bloem
- 1 ½ theelepel. bakpoeder
Optionele toppings:
- Witte chocolade (gesmolten)
- Pompoenpitten
Methode
- Verwarm eerst de oven voor op 180 ° C.
- Voeg vervolgens in een kom de eieren, olie, ahornsiroop, melk en eiwitpoeder toe. Klop de ingrediënten tot een gladde massa.
- Voeg de pompoenpuree toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is.
- Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
- Breng het mengsel over in een muffinvorm die vooraf is bekleed met een beetje kookspray of in muffinvormpjes zodat ze niet blijven plakken. Je zou 12 muffins van gelijke grootte uit het mengsel moeten halen.
- Bak 20-25 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Dek af met aluminiumfolie en de laatste 5 minuten verwijderen om ervoor te zorgen dat ze niet aan de bovenkant verbranden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Besprenkel vervolgens met gesmolten witte chocolade en bestrooi met pompoenpitten voor de perfecte finishing touch.