Supplementen

Vitaminen voor haar | 5 vitamines voor vrouwen

Op Internationale Vrouwendag denken we na over essentiële vitamines voor vrouwen. Dus van welke voedingsstoffen hebben vrouwen meer nodig en waarom? Hier is alles wat je moet weten.

Vitaminen voor vrouwen

Als mens hebben mannen en vrouwen over het algemeen vergelijkbare voedingsbehoeften. We delen meer dan 95% van hetzelfde DNA, dus voor het grootste deel zijn onze behoeften aan koolhydraten, vetten en eiwitten hetzelfde. Desondanks hebben we verschillende stofwisselingssnelheden en verschillende reproductieve functies, wat betekent dat er verschillende verschillen zijn in de vitamines die we nodig hebben.

Hier zijn onze top 5 supplementen voor vrouwen, en waarom het misschien tijd is om er een paar in je routine op te nemen:

1. Multivitamine Gummies

De Multivitamine Gummies zijn een heerlijke gummy met aardbeiensmaak die 10 essentiële vitamines en mineralen bevat, waarbij elke voedingsstof een schat aan gezondheids- en welzijnsvoordelen biedt.

Deze voordelen omvatten het verminderen van vermoeidheid door de toevoeging van vitamine C, (1) en het verbeteren van de cognitieve prestaties door de toevoeging van B-vitamines. (2) Deze gummies bevatten ook vitamine D, een belangrijke voedingsstof die een rol speelt bij de gezondheid van de botten en de immuunfunctie. (3) Vitamine D ondersteunt ook de symptomen van een laag oestrogeengehalte, dus het is vooral een must-have voor vrouwen in de menopauze.

2. Essentiële Omega-3-capsules

Adequate omega-3-spiegels hebben positieve cardiovasculaire effecten, zoals het verlagen van de bloeddruk en het cholesterol. (4) Ze helpen ook om een ​​gezonde hersenfunctie te behouden, inclusief het ondersteunen van onze geestelijke gezondheid.(5)

Interessant genoeg suggereert onderzoek ook dat omega-3’s de psychologische symptomen van PMS, zoals depressie, angst en gebrek aan concentratie, kunnen helpen verminderen, waardoor dit supplement een onmisbare aanvulling is op de gezondheid van vrouwen.(6)

3. Gut gummies

Onze darmen spelen een belangrijke rol in de gezondheid van ons lichaam als geheel. In feite wordt 90% van onze serotonine (of, het ‘gelukshormoon’) in de darm geproduceerd. (7) Dit betekent dat het handhaven van een gezonde spijsvertering van vitaal belang is om onze mentale gezondheid te ondersteunen.

Onze darm bestaat uit een delicate combinatie van goede en slechte bacteriën. Wanneer dit uit balans raakt, lenen we ons voor een verhoogd risico op ziekten zoals diabetes type 2 en obesitas. (8)

Gut Gummies zitten vol met 1 miljard levende culturen, dus het toevoegen van deze smakelijke gummies aan je dagelijkse routine kan de goede bacteriën in je darmen verhogen en helpen om onevenwichtigheden die worden veroorzaakt door een dieet dat rijk is aan suiker en bewerkte voedingsmiddelen, te compenseren. Deze probiotica zitten ook boordevol vitamine C, wat helpt om vermoeidheid tegen te gaan en je immuunsysteem extra te ondersteunen.(1)

4. Zwangerschapsgummies

Het is belangrijk om je inname van vitamines en mineralen te allen tijde in je leven te handhaven, maar vooral tijdens de zwangerschap.

Myvitamins Pregnancy Gummies zijn een smaaksupplement met gemengde bessen, verrijkt met essentiële voedingsstoffen voor de zwangerschap, waaronder foliumzuur om de ontwikkeling van de foetus te ondersteunen (9) en vitamine E om de celfunctie te ondersteunen. (10) Deze gummies bevatten ook vitamine B12 om gevoelens van vermoeidheid te verminderen – een veel voorkomend symptoom van vroege zwangerschap.(2)

5. Beauty Bites

We weten dat vitamines belangrijk zijn voor je interne gezondheid, maar hoe zit het met je externe welzijn? Myvitamins Beauty Bites zijn een snack met gezouten amandelkaramel, verrijkt met belangrijke voedingsstoffen voor de gezondheid van de huid, waaronder vitamine C, retinol en hyaluronzuur.

Deze bites bevatten ook 24 mg vitamine C per portie. Deze essentiële vitamine helpt de vorming van collageen te behouden – een natuurlijk voorkomend eiwit dat de elasticiteit van de huid en de haargroei beïnvloedt.(11)

Voeg een aanvulling toe aan je dagelijkse routine en ondersteun je welzijn van binnenuit.

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Creatine voor vrouwen | Voordelen & Veiligheid

Supplementen

Creatine voor vrouwen | Voordelen & Veiligheid

2022-01-07 11:00:35van Claire Muszalski

6 redenen waarom krachttraining voor vrouwen is

Training

6 redenen waarom krachttraining voor vrouwen is

2022-02-05 15:00:14van Alice Pearson

Multivitaminen voor vrouwen | Wat heb je nodig?

Supplementen

Multivitaminen voor vrouwen | Wat heb je nodig?

2021-03-04 14:00:28van Liam AgnewMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert