Recepten

Raspberry Cheesecake-Filled Croissants | Eiwitrijk Ontbijt

Jep, cheesecake als ontbijt is zojuist een ding geworden.

Je weekendbrunch heeft net een upgrade gekregen – deze onweerstaanbare met cheesecake gevulde croissants zijn zo goed dat je bij de gedachte alleen al uit bed springt, daar zijn we zeker van. Bovendien bevatten ze maar liefst 16 g eiwit per portie, waardoor ze een heerlijke trainingstraktatie zijn.

We hebben het over laagjes bladerdeeg gecombineerd met een rijke, romige vulling en verse frambozen. Een onverslaanbare combinatie.

Maakt 3

 

Ingrediënten

Methode

1) Verwarm de oven voor op 180°C.

2) Maak eerst de cheesecake-vulling door de roomkaas, het ei, het eiwitpoeder, de suikervrije siroop en de gepureerde frambozen tot een gladde massa te mengen. Zet vervolgens opzij.

3) Bereid de croissants voor door voorzichtig de bovenkant eraf te snijden. Gebruik je vingers om de binnenkant van de croissant voorzichtig naar beneden te drukken om ze meer hol te maken zodat de vulling erin kan zitten – bijna alsof het kleine bootjes zijn. Je kunt hetzelfde doen met de croissanttoppen als ze groot genoeg zijn, of geniet er gelijk van!

4) Plaats vervolgens de croissantbootjes op een bakplaat en giet of lepel voorzichtig de cheesecakevulling in elk crossiant. Voeg een paar extra theelepels gepureerde frambozen toe en bak 15-20 minuten tot ze gaar zijn.

5) Serveer direct met een handvol verse frambozen en eventueel extra suikervrije siroop. Enjoy!

Probeer deze ontbijtrecepten ook:

Eiwitrijke ontbijtrecepten | 6 heerlijke ideeën

Recepten

Eiwitrijke ontbijtrecepten | 6 heerlijke ideeën

2020-09-02 14:00:30van Lauren Dawes

3 eiwitrijke ontbijtrecepten om je dag goed te beginnen

Recepten

3 eiwitrijke ontbijtrecepten om je dag goed te beginnen

2021-04-27 14:00:46van Lauren Dawes

Eiwitrijke ontbijtpudding | Eenvoudig & heerlijk ontbijtidee

Recepten

Eiwitrijke ontbijtpudding | Eenvoudig & heerlijk ontbijtidee

2021-03-26 07:00:47van Lauren Dawes

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 377
Total Fat 19g
Total Carbohydrates 33g
Protein 16g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.