Verpak je favoriete toppings in deze heerlijk zachte en deegachtige pizzabroodjes.
Ze zijn perfect voor een supersnelle lunch of heerlijke snack op elk moment van de dag – en ze hebben het ideale formaat om in je favoriete dip of saus te dompelen.
Het enige dat je nodig hebt, is wat kant-en-klaar pizzadeeg, veel geraspte kaas, wat voor extra’s je maar wilt, en je bent er al! We gingen voor drie gemakkelijke opties – classic pepperoni, veggie feast en BBQ chicken – maar dit recept werkt voor al je favoriete toppings.
Elke versie maakt 6 rollen
Ingrediënten
Classic Pepperoni:
- 1 vel kant-en-klaar pizzadeeg
- 200 g tomatensaus / passata
- 50 g magere mozzarella (geraspt)
- 50 g pepperoni
Veggie Feast:
- 1 vel kant-en-klaar pizzadeeg
- 200 g tomatensaus / passata
- 50 g magere mozzarella (geraspt)
- Handvol spinazie
- 1 paprika (fijngehakt)
- Handvol champignons (in plakjes)
- 1 rode ui (in plakjes)
BBQ Chicken:
- 1 vel kant-en-klaar pizzadeeg
- 2 eetlepels. Suikervrije Saus (BBQ)
- 50 g geraspte BBQ-kip
- 1 rode ui (in plakjes)
- 50 g magere cheddar (geraspt)
Methode
- Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol eerst je vel pizzadeeg uit zodat het plat op een stuk bakpapier ligt. Verspreid vervolgens met tomatensaus of BBQ-suikervrije saus, afhankelijk van welke smaak je maakt.
- Verdeel de toppings gelijkmatig over de bodem, bestrooi met een laagje geraspte kaas en rol dan voorzichtig met je vingers het deeg verticaal op met alle toppings aan de binnenkant.
- Snijd het opgerolde pizzadeeg in kleinere stukjes – probeer 6 gelijkmatige stukken te krijgen – en plaats elke rol op de met bakpapier beklede bakplaat zodat de opgerolde binnenkant zichtbaar is aan de bovenkant.
- Laat 12-15 minuten koken tot het deeg goudbruin is en de kaas is gesmolten.
- Laat een paar minuten afkoelen en serveer dan met veel suikervrije saus om in te dompelen! Heerlijk.
Wees voorzichtig bij het eten – de kaas kan van binnen erg heet blijven!