Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

De perfecte burrito-mealprep!

De perfecte burrito-mealprep!
Alice Pearson
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Alice Pearson

Burrito-maaltijd prep, ontbijt voor elke dag!

Maak dit recept op mealprep sunday voor gezonde ontbijtburrito's. Dit gezonde burrito-recept is het perfecte grab-and-go-ontbijt. Plaats ze op zondag in de vriezer, pak er dan een wanneer jij wilt en warm ze 2 minuten op voor het ultieme gezonde en voedzame ontbijt.

Ze zijn ook volledig customizable, dus je bepaalt zelf wat er in zit. Zin in een beetje chorizo? Geen probleem. Go for it!

Klik hier voor andere heerlijke en gezonde fitness recepten...

Porties: 5 (verdubbel de ingrediënten voor twee personen)

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst (droog)
  • 100 g tomaten in blik in blik
  • 1 witte ui (fijngehakt)
  • 10 middelgrote eieren
  • 10 varkensworstjes met verlaagd vetgehalte (gehakt in blokjes van 1 cm)
  • 125 g cheddar met verlaagd vetgehalte of magere kaas (geraspt)
  • 250 g zwarte ingeblikte bonen
  • 1 tl. zeezout, zwarte peper en gerookte paprika
  • 5 volkoren tortilla's
  • 50 g gesneden jalapenos

Instructies

1.

Kook eerst de rijst. Giet de droge rijst in een grote pan en doe er 200 ml koud water en tomaten bij. Breng dit aan de kook, zet dan het vuur laag, dek af met een deksel en laat gedurende 10-15 minuten sudderen tot de rijst al het water heeft opgenomen.

2.

Terwijl je wacht tot de rijst kookt, kook je de rest. Plaats alles in een grote pan op middelhoog tot hoog vuur met een beetje kokosolie. Als de kokosolie is gesmolten, voeg je de gesnipperde ui toe en bak je het gedurende 3-4 minuten totdat de uien bruin zijn.

3.

Doe de worst en zwarte bonen in de pan samen met de paprika, zout en peper en bak dit ongeveer 3-4 minuten tot ze knapperig zijn. Eenmaal gebakken, giet het in een kom en zet het opzij, zet de pan terug op het vuur.

 

4.

Bak de eieren zodra de worst klaar is. Breek de eieren in een kom met een beetje zout en peper en klop het met een vork. Giet de eieren in de pan en bak gedurende 3-4 minuten terwijl je roert. Eenmaal gekookt, giet het uit in een kom.

 

5.

Nadat alle onderdelen zijn gekookt, maak je de burrito’s. Leg de tortilla’s plat en verdeel de gekookte rijst in het midden van elke tortilla in een dikke lijn, waardoor er ruimte rond de randen overblijft. Verdeel het mengsel van worst, ui en zwarte bonen over de tortilla’s, dan de eieren, geraspte kaas en tenslotte de jalapenos.

 

6.

Vouw nu de burrito’s. Vouw de zijkanten van elke tortilla over het midden en vouw vervolgens de onderkant strak naar binnen. Rol de burrito strak naar boven in de richting van de open rand en blijf rollen totdat je een strakke burrito hebt.

 

7.

Tijd om de burrito’s in te vriezen. Verpak elke burrito stevig met vershoudfolie en doe ze in de vriezer.

 

8.

Wanneer je klaar bent om een ​​gezonde ontbijtburrito te eten, pak je eenvoudig de burrito uit de vriezer en verhit je hem ongeveer 2 minuten tot het heet is. Enjoy!

Voedingswaarde informatie

Calorieën557
Totaal vet11g
Totaal koolhydraten57g
Eiwit53g
Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Alice Pearson
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Alice Pearson

Alice Pearson est une nutritionniste associée agréée par l'UKVRN et conseillère accréditée en matière de lutte contre le dopage, ayant obtenu un Bachelor’s of Science en nutrition et un Master’s of Science. Elle s'intéresse particulièrement à l'utilisation des suppléments sportifs pour améliorer la santé, la condition physique et la performance sportive. Alice a de l'expérience de travail avec des athlètes amateurs et d'élite, notamment en fournissant un soutien nutritionnel au Tranmere Rovers FC et au Newcastle Falcons Rugby Club. Ses conseils en nutrition sont toujours appuyés par des recherches fondées sur des données probantes, qu'elle tient à jour grâce au perfectionnement professionnel continu et à son apprentissage autonome. Dans ses temps libres, Alice aime voyager, faire du sport et se lire un bon livre. Pour en savoir plus sur l'histoire d'Alice, cliquez ici

myprotein