Op zoek naar een caloriearme lunchoptie vol van smaak?
Deze heerlijke, veganistische pinda-noedelsalade is perfect om je wekelijkse meal prep vers en leuk te houden. Het is een gezond recept dat minder dan 10 minuten duurt om te bereiden, wat wil je nog meer?
De zelfgemaakte dressing in saté-stijl is een absolute smaaksensatie, dus we zouden het je niet kwalijk nemen als je er het dubbele van neemt..
Wil je het eiwitgehalte verhogen? Voeg tofu of stukjes Quorn-kip toe.
Serveert 4
Ingrediënten
- 2 eetlepels. sojasaus
- 1 limoen (sap)
- 1 teen knoflook (gehakt)
- 1 theelepel. geraspte gember
- 4 eetl. Pindakaaspoeder
- 2 eetlepels. water
- 1 eetl. Suikervrije siroop (maple)
- 200 g volkoren noedels (gekookt)
- ½ rode kool (gesnipperd)
- 2 wortelen (in reepjes gesneden)
- Om te garneren: gesnipperde lente-uitjes & pinda’s
Methode
- Maak eerst de dressing door de sojasaus, limoensap, geperste knoflook, geraspte gember, pindakaaspoeder, water en suikervrije siroop toe te voegen aan een kleine kom en goed te roeren. Verdeel over 4 kleine dressingbakjes en zet apart.
- Voeg vervolgens de gekookte en uitgelekte noedels toe aan een grote kom, samen met de geraspte rode kool en fijngehakte wortelen. Meng door elkaar om alle 3 de ingrediënten gelijkmatig te combineren – misschien wil je hiervoor een tang gebruiken in plaats van een lepel.
- Verdeel de noedelmix over 4 bakjes en samen met een pot dressing in elk. Garneer met gehakte lente-uitjes en pinda’s voor een finishing touch en dan ben je klaar om te gaan. Maximaal 3-4 dagen in de koelkast bewaren.