0 Winkelmandje

Er zijn op dit moment geen producten in jouw winkelmandje

Recepten

One-Pot Lentil Dahl & Homemade Naan | Easy Vegan Meal Prep

Dit recept voor het bereiden van je vegan meals in één pot is een gegarandeerde overwinning voor je lunches deze week!

Of je nu geen vlees eet of gewoon op zoek bent naar een manier om eens wat anders te maken dan kip en rijst, deze heerlijke linzendahl helpt je daar zeker bij!

Het is gemaakt met rode linzen die vol zitten met eiwitten en vezels, evenals essentiële voedingsstoffen zoals B-vitamines, ijzer, kalium en zink – ideaal voor het binnenkrijgen van een hele hoop goede voedingstoffen.

En als je de tijd ervoor hebt, waarom trakteer je jezelf dan niet op de full package door deze heerlijke zelfgemaakte Naans te maken. Ze zijn supereenvoudig, volledig vegan en je collega’s zullen hoe dan ook jaloers zijn op werk.

Maakt 4

 

Ingrediënten

Voor de linzendahl:

  • 2 eetlepels. 100% Coconut Oil
  • 1 ui (gehakt)
  • 1-inch stuk gember (geraspt)
  • 3 tenen knoflook (geplet)
  • 1,5 eetl. kurkuma
  • 1,5 eetl. komijn
  • 15 el. medium kerriepoeder
  • 300 g rode linzen (gewassen)
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1,2L groentebouillon
  • Koriander om te serveren

Voor de zelfgemaakte Naan:

  • 200 g bloem
  • ¼ theelepel. zout
  • 2 theel. bakpoeder
  • 250 g yoghurt zonder zuivelproducten

 

Methode

  1. Voeg eerst de kokosolie toe aan een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak 3-4 minuten, af en toe roerend.
  2. Bereid tijdens het wachten de bouillon in een afzonderlijke kom of kan – los een bouillonblokje op in 1200 ml kokend water. Zet daarna even aan de kant.
  3. Voeg vervolgens de kurkuma, komijn en kerriepoeder toe aan de koekenpan en bak nog een minuut tijdens roeren.
  4. Voeg de linzen toe en roer om ervoor te zorgen dat ze volledig zijn gemixed met de ingrediënten die al in de pan zijn. Voeg daarna de tomaten toe en meng erdoor.
  5. Giet nu voorzichtig de bouillon erbij en roer langzaam om te zorgen dat alles volledig is gemixed. Zet het vuur lager, plaats het deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen.
  6. Begin terwijl je wacht je naans voor te bereiden. Doe de bloem, zout, bakpoeder en yoghurt in een kom en meng goed tot je een dik deeg hebt.
  7. Strooi een beetje bloem over je werkoppervlak en gebruik je handen om het deeg volledig te kneden en tot een bal te maken. Gebruik een scherp mes om de bal in gelijke secties te snijden – wij gingen voor 8 secties van mini naans, kwartjes zouden dan 4 grote zijn.
  8. Vorm elk gedeelte van het deeg met je handen in een platte schijfvorm en plaats ze een voor een in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak een paar minuten totdat het begint op te stijgen en bruin te worden.
  9. Zodra je linzen Dahl met één pot gaar is, roer je goed en voeg je ze toe met rijst in maaltijdcontainers. Voeg een mini-naan toe en garneer met koriander.

 



Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.