Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Hét eiwitballen recept

Hét eiwitballen recept
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Dit is het enige eiwitballenrecept dat je ooit nodig zult hebben om elke keer een heerlijke snack vol met eiwit te maken.

Eiwitballetjes zijn de perfecte snack na de training, voor midden op de dag of om na het diner van te genieten. We hebben een eenvoudig recept dat je naar jouw wensen steeds opnieuw kunt maken. Gebruik je favoriete notenboter en eiwitpoeder, of meng in chocoladeschilfers, of rozijnen - dit eiwitbalrecept is de perfecte manier om snacks weer spannend te maken met al je favoriete smaken.

Naast smaak gaat het ook om voeding - daarom is havermout een essentieel onderdeel van dit recept met eiwitballen. Havermout heeft een lage glycemische index, wat betekent dat er geen suikerpiek en -crash optreedt, maar slechts een langzame afgifte van energie om je fit te houden gedurende de dag.

https://youtu.be/_Z_modyir10

Wat betreft voeding na je training, is het van belang om voldoende eiwitten te nemen na je training voor optimaal herstel. Dus, maak ze nu in je favoriete smaak van Impact Whey Protein - er is genoeg om uit te kiezen. Wij houden van Chocolate Smooth of Banoffee voor een zoete traktatie die je op het juiste moment op weg helpt.

We willen onze recepten eenvoudig, uitgebalanceerd en gemakkelijk houden. Maak je dan ook geen zorgen over iets gecompliceerds. Dit recept met 6 ingrediënten maakt een flinke hoeveelheid van 20 eiwitballen (dat is nog eens mealprep!) ​​En alles wat je hoeft te doen is mixen, rollen en plakken.

Ze blijven een paar dagen goed in de koelkast, zijn super gemakkelijk om mee te nemen als je onderweg bent en maken op elk moment van de dag een heerlijke verzadigende snack. Dus, bekijk het onderstaande recept, experimenteer met de smaken in het enige recept met eiwitballen dat je ooit nodig zult hebben ...

Maakt: 20 ballen

Ingrediënten:

Droge ingrediënten:
  • 120 g havermout
  • 2 maatlepels Impact Whey Protein
  • 50g toevoegingen (zoals gedroogd fruit of chocoladeschilfers)
Natte ingrediënten:
  • 120g notenboter
  • 2 eetlepels. siroop
  • 3 el. melk

Voedingswaarde informatie

Calorieën84
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten8g
Eiwit5g
Op zoek naar meer eiwitrijke & gezonde recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein