Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Hartige Kikkererwten Scramble | Eiwitrijk veganistisch ontbijt

Hartige Kikkererwten Scramble | Eiwitrijk veganistisch ontbijt
Jennifer Blow
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Deze vegan fry-up is heerlijk en eiwitrijk - precies wat je nodig hebt om je dag goed te beginnen.

Vergeet een vettig volledig Engels ontbijt. Dit vegan recept is een schot in de roos op zondagochtend en kan in een mum van tijd worden gemaakt - bovendien is het supervoedzaam en smakelijk.

Als je op zoek bent naar iets luchtigs en boordevol eiwitten om je toast 's ochtends te bedekken, dan is dit recept perfect. Het geheim van luchtige, romige, heerlijke roererwten is de toevoeging van een beetje hummus op het einde - om te voorkomen dat de kikkererwten uit elkaar gaan. Bovendien geeft de hummus de roererwten de smaak die ze verdienen.

Serveer met je favoriete bijgerechten zoals avocado's, gegrilde tros-gerijpte tomaten en Portobello-paddenstoelen, en geroosterd zuurdesembrood voor een geweldige eiwitrijke veganistische maaltijd om je dag sterk en gezond te beginnen.

Serveren
2

Ingrediënten

  • 1 tl. Kokosnootolie
  • 1/2 witte ui (fijngehakt)
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. paprika
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 150 g (uitlekgewicht) kikkererwten uit blik
  • 2 eetl. hummus
  • 1 snufje zeezout en zwarte peper
  • 4 portobello-paddenstoelen
  • 10-15 trosgerijpte tomaten
  • 1 avocado
  • 2 sneetjes geroosterd zuurdesembrood

Instructies

1.

Maak eerst de kikkererwten klaar. Giet de kikkererwten in een kleine kom met 1-2 el. van de kikkererwtenpekel.

 

2.

Prak met een vork, laat een paar kikkererwten heel. Opzij zetten.

3.

Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg, zodra het gesmolten is, de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.

 

4.

Voeg de kruiden toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg nu de gepureerde kikkererwten toe en bak 3-4 minuten, af en toe roeren. Haal van het vuur en roer door de hummus en zet opzij.

 

5.

Bestrijk de Portobello-champignons met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg nu de Portobello-champignons en tomaten op een bakplaat en onder de grill gedurende 5-7 minuten op de hoogste stand.

 

6.

Als alle componenten klaar zijn, serveer je op een bord met gesneden avocado en geroosterd zuurdesembrood.

Voedingswaarde informatie

Calorieën425
Totaal vet16g
Totaal koolhydraten52g
Eiwit17g
Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein