Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eiwitrijke Tortilla Loempia’s

Eiwitrijke Tortilla Loempia’s
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Ergens tussen een taco en een loempia.

@zack.chug is terug met weer een eiwitrijk, caloriearm recept. En zoals gewoonlijk stelt hij niet teleur. Deze keer heeft hij ons het perfecte Mexicaans-Aziatische fusionrecept gegeven. Het is zo simpel en zo verdomd lekker. Een loempia gemaakt met een tortilla - geniaal. We kunnen garanderen dat je er geen zult vinden bij je lokale afhaalmaaltijden.

Serveren
5

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpasta
  • Handvol kool (versnipperd)
  • 2 wortelen (versnipperd)
  • 2 lente-uitjes
  • 5 tortilla's

Instructies

1.

Snijd je kip in kleine blokjes en meng met sojasaus, chilipoeder en knoflookpasta.

 

2.

Bak de kip 10 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Als de kip gaar is, trek je hem met mes en vork uit elkaar.

 

3.

Voeg de gesnipperde kool, wortel en lente-ui toe aan de kip en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

 

4.

Pak een tortilla en vul deze met het gekookte kipmengsel.

 

5.

Rol en bak in een oven of airfryer gedurende vijf minuten op 220C.

 

6.

Maak af met een saus naar keuze.

Voedingswaarde informatie

Calorieën100
Totaal vet2g
Totaal koolhydraten12g
Eiwit8g
Op zoek naar meer recepten?

LEES DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein