We hebben aardappelen gepromoot van bijgerecht tot je hoofdmaaltijd.
Aardappelen – een favoriet tijdens het eten en de meest veelzijdige groente in je kast. Als je het echter beu bent met dezelfde oude friet of aardappelen in de schil, dan is het tijd om wat creatiever te worden. Gelukkig staat Niall klaar om je hiermee te helpen. Hij heeft je gemiddelde aardappel opgepimpt tot deze geweldig gevulde hasselback-aardappelen, in 2 ways.
Voor een smakelijke vegetarische optie, combineer je de klassieke combinatie van mozzarella en tomaat met de aardappelen voor een heerlijk diner. Wil je meer vlees eten? Niall laat ons ook zien hoe je kaasachtige kip aardappelen kunt maken.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 grote Maris Piper-aardappelen (gewassen)
- 2 eetlepels. 100% Kokosolie
- 2 tenen knoflook (geplet)
- 1 eetl. oregano
- 50 g mozzarella (in plakjes)
- 2 tomaten (in plakjes)
- 1 handvol spinazie
- 1 gekookte kipfilet (probeer te bakken in Cajun-kruiden)
- 1 rode peper (in plakjes)
- 40 g cheddar (in plakjes)
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C.
- Plaats de aardappel tussen de handvatten van twee houten lepels of spatels en snijd dunne plakjes in de aardappel in de breedte langs de lengte van elke aardappel, snijd zo ver als de houten lepels je toelaten (niet helemaal door).
- Leg de aardappelen vervolgens op een bakplaat en voeg de gesmolten kokosolie, gemengd met gemalen knoflook toe.
- Voeg vervolgens oregano toe en kruid je aardappelen royaal met zout en peper voordat je ze 1 uur bakt.
- Eenmaal gebakken, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je de vullingen toevoegt.
- Leg een paar plakjes cheddar of mozzarella op elke aardappel en bak nog tien minuten. Verwijder vervolgens en stop erin!