Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Chocolate Christmas Protein Balls

Chocolate Christmas Protein Balls
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Heb je een zoete traktatie nodig die je deze kerst op het goede spoor houdt? Deze christmas protein balls zijn daarvoor helemaal perfect!

Gezoet met honing en met een romige, volledig natuurlijke amandelboter, hoef je dit seizoen niet te worden verleid voor andere lekkernijen. Deze balletjes zitten ook boordevol eiwitten door de Impact Whey Protein en Eiwitchocolade die 62% minder suiker bevatten dan de gemiddelde reep. Dus je kunt genieten van deze kleverige goedheid met maar een fractie van het schuldgevoel.

Maakt 12

https://youtu.be/lkJWCXRYQV4

Ingrediënten

Methode

1. Voeg in een grote kom de amandelboter, whey protein, honing en instant oats toe en meng goed tot alles volledig gemengd is.

2. Maak met je handen gladde ballen die ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal. Leg deze op een schaal en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

3. Voeg ondertussen de pure chocolade toe aan een magnetronbestendige kom en zet deze 30 seconden in de magnetron. Haal het eruit, roer en herhaal dit proces totdat de chocolade volledig is gesmolten.

4. Voeg de protein balls voorzichtig een voor een toe aan de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat je ze allemaal ronddraait zodat ze volledig bedekt zijn.

5. Leg de met chocolade bedekte ballen op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en bestrooi ze met gemalen amandelen.

6. Zet de bakplaat weer 20 minuten in de koelkast om af te koelen en serveer.

Voedingswaarde informatie

Calorieën192
Totaal vet12g
Totaal koolhydraten13g
Eiwit8g
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein