Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Chipotle Chicken Salad | Summer Meal Prep

Chipotle Chicken Salad | Summer Meal Prep
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Deze chipotle chicken salad is het perfecte recept voor een gezonde en eiwitrijke zomermaaltijd.

Niall Kirkland is terug met een ander heerlijk recept waarvan we garanderen dat je lunch zo een geweldige boost krijgt. Deze heerlijke, macro-uitgebalanceerde maaltijd zit niet alleen boordevol eiwitten, gezonde vetten en veel vitamines en mineralen - hij barst ook absoluut van smaak.

Chipotle-saus / paste wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken en heeft een rokerige, pittige smaak die afkomstig is van gerookte chilipepers, vaak met een vleugje zoetheid en een vleugje pittige limoen. Laten we zeggen dat het een match made in heaven is voor kip.

En laat ons niet beginnen over die avocado dressing...

Dient 3

https://youtu.be/oit3ACEfN3g

Ingrediënten

Voor de kip:
  • 25g chipotle-paste (te vinden in elke grote supermarkt)
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • Sap van ½ limoen
  • ½ theelepel. komijn
  • ½ theelepel. gerookte paprika
  • ½ theelepel. chilipoeder
  • 1 eetl. honing
  • 2 kipfilets (elk ca. 150 g)
  • 1 eetl. kokosnootolie
Avocado dressing:
  • 1 grote avocado
  • Een handvol koriander (stengels verwijderd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 200 g Griekse yoghurt met 0% vet
  • Sap van ½ limoen
  • Een scheutje melk
  • Zout en peper naar smaak
Serveren:
  • Sla (fijngehakt)
  • Kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 2 eetlepels. zwarte bonen
  • 1 paprika (in blokjes gesneden)
  • chipotle kipsalade

Methode

  1. Meng chipotle paste, olijfolie, knoflook, limoensap, komijn, gerookte paprika, chilipoeder en honing en breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe vervolgens je marinade samen met de kipfilets in een grote kom en masseer je marinade erin. Laat marineren als je tijd hebt, maak je geen zorgen.
  3. Voeg nu de avocado, koriander, knoflook, Griekse yoghurt, limoensap, melk, zout en peper toe aan een blender of keukenmachine en blitz tot een gladde massa. Zet opzij.
  4. Verwarm kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg je gemarineerde kipfilets toe. Bak aan elke kant 5-7 minuten.
  5. Zorg ervoor dat de kip gaar is voordat je het snijdt, misschien wil je het nog eens 10 minuten in de oven bakken als je het niet zeker weet.
  6. Voeg voor het serveren sla, kerstomaatjes, zwarte bonen en peper toe aan een kom en meng. Voeg vervolgens je kipfilet met chipotle toe, gevolgd door je avocado dressing. Geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën509
Totaal vet21g
Totaal koolhydraten33g
Eiwit48g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein