Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Breakfast Bruschetta | High-Protein Brunch

Breakfast Bruschetta | High-Protein Brunch
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Je brunch heeft net een zomerupgrade gekregen.

Zin om jezelf te trakteren op iets extra's in het weekend? Dit ongelooflijke ontbijtbruschetta recept is er zeker een om op te proberen.

Bruschetta is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig, heerlijk en boordevol verse smaken is. We hebben een twist toegevoegd aan deze favoriet bij warm weer door een paar zinderende stukjes pancetta toe te voegen aan de traditionele tomatentopping en te serveren met twee perfect gepocheerde eieren voor een extra eiwithit.

Serveert 1

https://youtu.be/8P6oDEgC4pM

 

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 40 g pancetta
  • 6 cherrytomaatjes (in blokjes)
  • Zout peper
  • 1 eetl. citroensap
  • ¼ rode ui (in blokjes)
  • 1 handvol koriander (gehakt)

Serveren:

  • Kersentrostomaten
  • 2 eieren
  • Zuurdesem brood/ toast

Methode

  1. Begin met het bakken van je pancetta op middelhoog vuur tot deze gaar en krokant is. Haal van het vuur en breng over naar een kom.
  2. Voeg de cherrytomaatjes, het citroensap, de rode ui en de koriander toe aan de kom en breng op smaak met peper en zout. Roer goed om alles te combineren en zet opzij.
  3. Voeg vervolgens de tros-kerstomaatjes toe aan een pan met een beetje olie en bak ze een paar minuten zachtjes tot ze zacht zijn. Rooster terwijl de tomaten koken een paar sneetjes zuurdesembrood.
  4. Zet ondertussen een pan met kokend water op middelhoog vuur en breek de eieren in een kleine schaal. Giet vervolgens voorzichtig elk ei per keer in de pan met water en laat 2-3 minuten pocheren.
  5. Bouw je ontbijtbruschetta op door de pancetta-tomatenmix op je zuurdesemtoast te scheppen, gevolgd door de gepocheerde eieren en de trostomaten ernaast. Garneer met een beetje koriander en een snuifje zwarte peper – en geniet!
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein