Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

5-Ingredient Protein Mochi Ice Cream

5-Ingredient Protein Mochi Ice Cream
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

De wereld is helemaal gek van mochi ice cream balls- en als je ze eenmaal hebt geprobeerd, zul je zien waarom.

Dankzij een nieuwe trend op TikTok is ons leven gezegend met de ontdekking van mochi-balletjes - een traditionele Japanse zoete snack. Ze zijn een delicate mix van Japanse rijstwafel (mochi) en ijs om de meest perfecte hapklare ijssandwich te creëren.

Ze zijn zo populair dat de winkelrekken van deze ‘Little Moons’ binnen no-time leeg zijn en op sommige plekken hebben mensen kilometers in de rij gestaan ​​om de kans te krijgen ze te proberen.

Of je ze nu ooit hebt kunnen proberen of niet, we hebben de eiwitrijke, zelfgemaakte oplossing om je nieuw ontdekte mochi-verslaving te voeden.

Keukenkoningin, @healthy_floflo, heeft dit ongelooflijke eiwit-mochi-ijsrecept gemaakt waar je keer of keer van kunt blijven genieten. Het is misschien iets gecompliceerder dan je gemiddelde eiwitsnack, maar geloof ons, de resultaten zijn de moeite waard. Je hebt daarbij maar een handvol ingrediënten nodig.

Flo is weg van een heerlijke Mochi met blueberry-cheesecake-smaak als vulling, maar het mooie van dit recept is dat het zal werken met elke smaak Impact Whey Protein die je bij de hand hebt.

Maakt 6

https://youtu.be/kb7PWyJTUzI

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 160 g kleefrijstmeel
  • 60 g suiker
  • 230 ml water
  • Maïzena (om het oppervlak af te stoffen)

Voor het ijs:

Methode

1) Meng eerst de kokosmelk en het eiwitpoeder in een shaker tot een glad en klontervrij mengsel. Giet in een bakje voor ijsblokjes en laat het een nacht invriezen.

2) Doe de volgende dag de ijsblokjes in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Schep uit met een lepel en maak met een vormpje bolletjes ijs. Zet een paar uur terug in de vriezer.

3) Meng voor het deeg de bloem, de suiker en het water in een kom tot een gladde massa. Dek af met huishoudfolie en magnetron gedurende 1 minuut. Verwijder voorzichtig de huishoudfolie, roer en plaats het weer in de magnetron voor nog een minuut. Roer opnieuw.

4) Dek opnieuw af en zet het voor de derde keer in de magnetron, dit keer 30 seconden. Het deeg zal op dit punt echt plakkerig zijn!

5) Bekleed een snijplank met bakpapier en bestrooi het oppervlak met een ruime hoeveelheid maizena. Leg het deeg op het bord en rek het plat uit met een deegroller. Zet 10 minuten in de koelkast om af te koelen.

6) Eenmaal gekoeld, haal het deeg uit de koelkast en je ijsballen uit de vriezer. Gebruik een koekjesvorm om cirkels uit het deeg te snijden, pak dan een cirkel een voor een op, veeg overtollige maïzena weg en plaats een bolletje ijs in het midden. Wikkel het deeg rond het ijs en draai het met je vingers om het te omsluiten.

7) Geniet er onmiddellijk van of bewaar het in je vriezer voor later.

Voedingswaarde informatie

Calorieën206
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten34g
Eiwit8g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein