Heb je iets nodig om ’s ochtends wat makkelijker uit bed te komen?
Deze eenvoudige no-bake chocolate oat cake is een heerlijke manier om je dag te beginnen. Het heeft een boterzachte textuur en een rijke, heerlijke smaak, maar laat je niet misleiden – het is ongelooflijk macrovriendelijk. Elke portie bevat slechts 236 calorieën en biedt een eiwitboost van 9 g.
Het is ook perfect als zoete traktatie voor je cravings naar iets zoets na het eten.
Voor 6 personen.
Ingrediënten
- 100 ml kokosmelk uit blik
- 2 schepjes Impact Whey Protein (Chocolade Smooth)
- 140 g pure chocolade (gesmolten)
- 180 g haver
- Om af te maken: geraspte kokosnoot & pure chocoladeschilfers
Methode
- Voeg eerst de kokosmelk en het eiwitpoeder toe aan een shaker en schud goed om een gladde, klontvrije vloeistof te krijgen.
- Giet de vloeistof in een pan en verwarm zachtjes op een laag tot middelhoog vuur. Roer de gesmolten donkere chocolade erdoor en meng goed om te combineren.
- Voeg de haver toe en roer door, haal dan van het vuur en breng over naar een ronde bakvorm. Laat een nacht in de koelkast opstijven.
- Eenmaal klaar om te serveren, bestrooi met gedroogde kokosnoot en donkere chocoladeschilfers voor een extra finishing touch en snijd vervolgens in plakjes. Dit gaat ook perfect samen met blauwe bessen of plakjes banaan.