Maak je eigen proteïne ijs met dit makkelijke recept.
Het is supergezond en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig!
Bevroren bananen zorgen voor het meest romige gezonde ijsje. Om de bananen in te vriezen, pel je eerst je bananen, hak ze in tweeën en doe je ze in een diepvrieszak. Om te voorkomen dat ze bevroren aan elkaar blijven plakken, kun je ze ook in twee zakjes doen.
Dit proteïne ijs recept is perfect voor direct na een training wanneer je spieren moeten worden bijgetankt met eiwitten en koolhydraten. Bovendien bevat het alleen natuurlijke suikers van bananen, wat betekent dat er geen ongewenste geraffineerde suikers in zitten.
Porties: 8 Bolletjes
Voedingswaarde facts
Hoeveelheid per portie
Calories | 122 |
---|---|
Total Fat | 1g |
Total Carbohydrates | 20g |
Protein | 14g |
Ingrediënten
- 500 gram Bevroren Banaan
- 4-6 scoops Vanille Impact Whey Protein
- 250 ml Magere Yoghurt
- 50 ml Melk (naar keus)
Suikervrije Siroop of Cacao Nibs (optioneel, maar wel zo lekker 😉 )
Method
Meng eerst alle ingrediënten totdat ze smooth zijn. Pas op dat je het mengsel niet te vloeibaar wordt, wat betekent dat je het niet meteen kunt opeten.
Verwarm vervolgens een lepel onder de kraan, schep het ijs dan in een kom en je kunt meteen eten.
Giet het overgebleven ijs in een afsluitbare Tupperware-bak en vries het in voor meer goodness op een later moment.
Om je proteïne ijs romig te houden, meng je dit elk uur tijdens de eerste 4 uur van het bevriezen. Je kunt deze stap eventueel overslaan en eenvoudig 15 minuten ontdooien wanneer je wat proteïne ijs wilt.
Top met je favoriete gezonde toppings zoals kaneel, Cacao Nibs, bosbessen of Suikervrije Siroop.