Een heerlijke meal prep hoeft niet gecompliceerd te zijn.
Deze heerlijk frisse en smaakvolle kikkererwtensalade kost je letterlijk 10 minuten om samen te stellen en hoeft helemaal niet te worden gekookt. Over simpel gesproken.
Het zit vol met ongelooflijke mediterrane smaken, waaronder knapperige rode ui, pittige feta en rijke Kalamata-olijven, omhuld met een lichte, pittige dressing. Vergeet droevige, slappe bladeren, dit is een salade waar je naar uitkijkt voor je lunch, geloof ons. Elke portie bevat ook een indrukwekkende 19 g plantaardig eiwit.
Serveert 4
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 35 ml witte wijnazijn
- 1 eetl. citroensap
- 1 snufje zout
- 1 snuifje zwarte peper
- 1 handvol peterselie (gehakt)
- 2 blikken kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 komkommer (in blokjes)
- 1 rode ui (in dunne plakjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 200 g Kalamata-olijven (fijngehakt)
- 150 g feta (verkruimeld)

Methode
1. Maak eerst de dressing door de olie, witte wijnazijn, citroensap, zout, peper en gehakte peterselie in een kleine kom te doen en goed te mengen. Zet opzij.
2. Voeg in een grote kom de uitgelekte kikkererwten, gehakte komkommer, rode paprika, rode ui, gehalveerde olijven en verkruimelde feta toe. Giet de dressing over alle ingrediënten en roer goed om het gelijkmatig te combineren. Dat is het! Serveer onmiddellijk of deel in meal prep containers.