Onze atleten

Tips van de sterkste man ter wereld voor het optillen van Atlas-stenen

Atlas-steenliften zijn een strong man specialiteit. Dus wie beter dan Tom Stoltman, huidige ’s werelds sterkste man, om ons te vertellen wat er nodig is om een ​​atlassteen op te tillen, met vijf van zijn beste tips.

Als je atlassteenadvies van iemand gaat aannemen, is het Tom Stoltman. In mei 2021 verbrak Tom het vorige wereldrecord door een oogverblindende atlassteen van 286 kg over een bar te tillen. Je hebt ons gehoord. 286kg.

 

Voorbereiding

Voordat je zelfs maar een atlassteen aanraakt, moet je jezelf voorbereiden. Het is een beweging voor het hele lichaam en het is zeker niet zo eenvoudig als Tom het doet voorkomen. De beweging legt de meeste druk op je hamstrings en je onderrug.

Opdrachten

Om op te warmen doet Tom een ​​aantal stiff legged deadlifts, glute bridges en back extensions. Deze oefeningen leggen de perfecte basis om je op weg te helpen naar het tillen van de atlas steen.

Het is eerlijk om te zeggen dat de warming-up van Tom intenser is dan de training van een normaal persoon. Maar we denken dat dat is wat er nodig is om een échte ​​Strongman te worden.

Techniek

Buig je armen niet wanneer je de stenen van de grond tilt – houd je armen recht en breng ze op je schoot. Als je je armen buigt, worden ze meer belast en kan dit leiden tot blessures. Gezien het trainings- en wedstrijdschema voor een doorgewinterde strong man, is er geen tijd voor blessures.

Bescherming

Gebruik altijd bescherming. In dit geval heeft hij het over tacky. Een snelle zoektocht onthulde dat tacky de lifter helpt om overmatige belasting van hun armspieren te voorkomen tijdens het optillen van de steen. Je kunt ook stenen mouwen of iets anders dragen om het optillen van stenen gemakkelijker te maken. Tom’s persoonlijke favoriet is tacky, waardoor hij niet zo hard in de steen hoeft te knijpen, en het maakt de algemene beweging veel gemakkelijker.

Oefening

Als je de steen op je schoot krijgt, wil je je heupen overstrekken om de steen goed omhoog te krijgen. Tom stelt voor om te oefenen met het overstrekken van je heupen om jezelf op te bouwen tot het plaatsen van de steen op een platform.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het is eerlijk om te zeggen dat Tom een ​​doorgewinterde professional is als het gaat om het optillen van atlasstenen, en hij is meer dan gekwalificeerd om advies te geven. Het is belangrijk om te onthouden om licht te beginnen. Zelfs de sterkste man ter wereld was niet in staat om een ​​atlas van 286 kg in één keer op te tillen. Dus zorg voor een goede voorbereiding en til die atlas steen op!

Meer zien van onze atleten?

BEKIJK DIT OOK:

Meet The Athletes: Lienke de Jong | 'Sport geeft mij een enorm krachtig gevoel'

Onze atleten

Meet The Athletes: Lienke de Jong | 'Sport geeft mij een enorm krachtig gevoel'

2021-12-14 07:00:08van Just van den Brekel

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

Onze atleten

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

2021-11-30 12:00:15van Just van den Brekel

Arie Boomsma | Jij bepaalt de koers

Onze atleten

Arie Boomsma | Jij bepaalt de koers

2021-12-06 07:00:30van MyproteinJust van den Brekel

Just van den Brekel

Schrijver en Expert