Onze atleten

Maak kennis met Lucie: angst op zijn kop zetten met tumbling gymnastiek

De 24-jarige Lucie Colbeck groeide op als een behoorlijk introvert kind, worstelend met diverse angsten en het feit dat ze stotterde. Op zoek naar afleiding vond Lucie een uitlaatklep in gymnastiek, en dan met name tumbling.

Nu, zittend vanaf de nieuwe trampoline in haar achtertuin, vertelt ze over het opgroeien met turnen en de barrières die ze heeft overwonnen. Hier is het verhaal van Lucie.

“Tne Next Best Thing”

Op 10-jarige leeftijd werd het talent van Lucie opgemerkt door een tumbling coach tijdens een gymnastiektraining. Ze herinnert zich nog levendig het aanbod dat de coach haar die dag deed; als ze tumbling zou proberen, zou hij haar “the next best thing” maken.

Deze coach hield zijn belofte en na meer dan tien jaar gymnastiek heeft Lucie gestreden voor Groot-Brittannië, prijzen gewonnen zoals 2016’s Outstanding Athlete of the Year en de zilveren medaille gewonnen op de Wereldkampioenschappen gymnastiek in 2015. Naast al deze ongelooflijke prestaties, legt Lucie uit dat training “mij heeft geïnspireerd om een ​​betere versie van mezelf te zijn” gedurende haar hele carrière.

“Ik maak me nu zorgen over de dingen die buiten het turnen vallen”

Haar weg was echter niet zonder uitdagingen. Lucie leed gedurende haar hele carrière aan wat ze een ‘mentale blokkade’ noemt. Nadat het rond haar 18e voor het eerst had toegeslagen, veroorzaakte deze mentale blokkade angst voor bepaalde vaardigheden in haar sport, niet alleen voor haar vermogen om te trainen, maar ook voor haar persoonlijke leven.

Buiten de training legt Lucie uit dat “hoe meer ik me zorgen maak, hoe erger mijn OCS wordt”, soms zelfs in die mate dat ze zich zorgen maakt, zoals: “als ik niet vier keer op die tafel tik, zal er iets ergs met mij of mijn familie gebeuren”. Lucie blijft deze problemen aanpakken en accepteert dat het tot op zekere hoogte altijd in haar hoofd zal blijven bestaan, maar het helpt enorm om elke dag te nemen zoals die komt, goed of slecht.

“Liefde is liefde; het heeft geen beperkingen”

Na teruggekeerd te zijn van een Amerikaanse tournee met Cirque Du Soleil en het jaar van de pandemie in te gaan, is Lucie nu gestopt met competitieve gymnastiek, ook al hoopt ze ooit terug te keren.

Voorlopig besteedt ze haar tijd aan het een paar keer per week coachen van kinderen, werkt ze in de detailhandel, blogt ze over sport, het leven en het belang van het normaliseren van LHBTQ+-relaties in de sport. In haar meest recente blogpost vertelt Lucie hoe ze liefde zonder labels ziet, en haar ervaring met het uit de kast komen bij familie en vrienden, in de wereld van gymnastiek.

Bericht om mee naar huis te nemen

Lucie heeft een aantal ongelooflijke prestaties behaald ondanks de uitdagingen die ze onderweg tegenkwam, en als klap op de vuurpijl kaart ze belangrijke gesprekken aan over relaties tussen personen van hetzelfde geslacht in de sport. Lucie en Myprotein zijn United by Ambition, om elke dag ons best te doen en gaandeweg te strijden om de inclusie in de samenleving te verbeteren.

Op zoek naar meer inspirerende verhalen?

LEES DIT OOK:

Ontmoet Jamie: Decorateur op & naast het voetbalveld

Onze atleten

Ontmoet Jamie: Decorateur op & naast het voetbalveld

2021-06-29 15:30:13van Monica Green

Een sterke mentaliteit heeft deze professionele atleet keer op keer gered

Onze atleten

Een sterke mentaliteit heeft deze professionele atleet keer op keer gered

2021-06-02 14:00:18van Evangeline HowarthMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.